S'inicia la comercialització de 34 parcel·les del Parc de l'Alba a Cerdanyola del Vallès

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat la primera fase de comercialització de les parcel·les del Parc de l’Alba a Cerdanyola. Ja s’ha publicat la concurrència d’ofertes per a la venda d’un total de 34 parcel·les de les quals 26 són per a activitat econòmica i 8 residencials on es podran construir 1.140 habitatges.

Les parcel·les per a activitat econòmica que es comercialitzen estan situades majoritàriament al llarg de l’Avinguda de la Ciència i completant illes on ja estan ubicades empreses com Natura Bissé, Stradivarius, Sener, i La Caixa, entre d’altres. A més, es beneficien d’un emplaçament amb accés directe a l’autopista E-15 i a només 20 minuts de Barcelona, i prop d’edificis i equipaments destinats a la recerca i la innovació com és el Sincrotró Alba i el Parc Científic i Tecnològic i la UAB.

Es comercialitzen un total de 26 parcel·les, 23 d’INCASÒL i 3 del Consorci del Parc de l’Alba, destinades a usos tecnològics, científics, I+D, sanitari, laboratoris, seus corporatives, residències d’estudiants i assistencials entre d’altres. Gran part de les parcel·les tenen disponibilitat immediata, estan urbanitzades i amb tots els serveis necessaris perquè les empreses que les adquireixin s’hi instal·lin. La resta de parcel·les es troben pendents de finalitzar el procés d’urbanització que permetrà les implantacions futures.

Les parcel·les residencials en venda estan situades entre el nucli urbà consolidat de Cerdanyola i el gran parc central de 12 ha, en uns terrenys pendents d’urbanitzar. La seva comercialització es fa en dos concurrències diferents destinades a promotors socials i a altres promotors. Són un total de 8 parcel·les, de les quals 6 són propietat de l’INCASÒL i 2 del Consorci del Parc de l’Alba, i on es podran construir un total de 1.140 habitatges dels quals 783 seran en règims protegits i 357 en règim lliure.

L’INCASÒL és el propietari de les 4 parcel·les destinades a promotors socials d’habitatge amb la finalitat de construir fins als 783 habitatges destinats a polítiques socials. De les altres 4 parcel·les restants, dues són propietat del Consorci del Parc de l’Alba i es comercialitzen en règim lliure per a 262 habitatges, i les altres dues són de l’INCASÒL: una de règim lliure per a 95 habitatges i una de règim protegit per a 127 habitatges. Cal dir que en ambdues concurrències d’ofertes es valorarà als sol·licitants que es comprometin a promoure habitatges de lloguer en tot el sostre del que siguin adjudicataris.

Les empreses i promotors interessats en la seva adquisició tenen de termini fins el 10 d’octubre de 2022 per presentar telemàticament la seva sol·licitud de participació i l’endemà, 11 d’octubre a les 14 hores, per presentar la seva oferta. L’obertura de pliques es celebrarà el dia 17 d’octubre de 2022 a les 13 hores a la seu de l’INCASÒL.