Avui s’inaugura el II Festival Jordi Savall al Reial Monestir de Santes Creus

Avui dijous 11 d’agost s’inaugura un dels festivals més importants del mes d’agost als monuments de Catalunya: el 2n Festival Jordi Savall al Reial Monestir de Santes Creus.

El Festival Jordi Savall és una de les cites imprescindibles d’aquest estiu als monuments de Catalunya. És un festival de música antiga dirigit per aquest reconegut intèrpret i director, veí de Cerdanyola, que tindrà lloc en diverses dates en espais patrimonials que formen part de la Ruta del Cister. De l’11 al 15 d’agost es podrà gaudir de 10 concerts al Reial Monestir de Santes Creus.

El seu objectiu és reivindicar la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric al segle XXI així com promoure el reconeixement i la difusió del llegat musical creat durant la llarga i prolífica trajectòria del mestre Savall.

El Festival Jordi Savall 2022 posa el seu eix en la pau, amb un programa de concerts i músiques de diverses procedències que vol contribuir a construir societats més empàtiques i dialogants. En aquest sentit, un dels concerts més importants d’aquesta segons edició tindrà lloc avui dijous, dia en què el monument cistercenc acollirà un primer concert dedicat als refugiats, amb la participació del conjunt Orpheus 21 i la col·laboració de músics de diversos països de la Mediterrània i d'Europa. Aquest gran concert en commemoració de la Pau es durà a terme als exteriors del monestir amb un programa que recupera grans obres de Händel i Jean Féry Rebel.

Durant els següents dies, del 12 al 15 d’agost, els diversos espais del monestir acolliran diferents concerts dels principals conjunts musicals de Jordi Savall: Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i l’orquestra Le Concert des Nations.

En la programació d'enguany, hi haurà concerts en diferents horaris del dia, dos dels quals tindran lloc a les 12 del migdia amb els dos grups emergents de música antiga, Cantoría i Dichos Diabolos, escollits a la convocatòria que va fer el festival per atraure talent jove.

A la tarda, a les 19.30 hores actuaran en diferents espais el violinista Tcha Limberger amb el seu trio, el músic iranià Mostafa Taleb, la Jove Capella Reial de Catalunya dirigida per Lluís Vilamajó i la violinista Lina Tur Bonet.

Els concerts protagonitzats per Jordi Savall ens proposen un viatge a través de la història, amb un programa dedicat a Alfons X El Savi, fins a músiques del Renaixement amb el Cançoner del Duc de Calàbria. També es podrà escoltar música del Barroc francès amb el programa Tous les matins du monde, així com un concert d'homenatge a Sant Ignasi de Loyola.