Junts per Cerdanyola troba a faltar més diligència i personal per disposar d’un servei de recollida de residus efectiu

Junts per Cerdanyola demana tècnic experts en el tema i més personal per facilitar disposar d’un nou model de recollida de residus efectiu que requerirà de la implicació de la ciutadania.

El portaveu del Grup Municipal de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, creu que “no hauria de costar tant implementar un nou model de recollida de residus a la ciutat, tot i ser un tema complex i amb canvis de normativa, però per al qual s’ha disposat de molt de temps”. Sánchez Braut troba a faltar més diligència, tècnics especialitzats en el tema i més personal, “perquè en l’actual situació gairebé no s’ha avançat res en els darrers dos anys”.

Des de Junts per Cerdanyola veuen molt complicat instaurar un sistema de recollida porta a porta en un municipi de les característiques de Cerdanyola, i tampoc veuen molt clara la utilitat real dels anomenats contenidors intel·ligents. Sánchez Braut demana “un gran esforç a la ciutadania i un gran esforç de pedagogia a l’Ajuntament per a que tothom faci les coses com toca”.

El portaveu de Junts per Cerdanyola veu clar que “darrera totes les modificacions de pressupost que es voten al Ple hi ha una decisió política per part del govern, que decideix aparcar algunes inversions per endegar unes altres, i a les quals Junts donarà suport mentre aportin millores a la ciutat”.

Sánchez Braut diu no haver acabat d’entendre el sobtat canvi argumentat per ERC per retirar el recurs de reposició que havien interposat contra la convocatòria de la sessió extraordinària i urgent del ple municipal del 6 de juliol, just quan el govern l’admetia al reconèixer els defectes de forma denunciats. Tot i que confessa que “al final t’acostumes a determinats hàbits del Ple de determinats grups”.

El Ple va aprovar amb l’abstenció del PSC una moció de Junts per Cerdanyola i ERC per promoure la instauració d’un ple extraordinari anual sobre l’estat de la ciutat, una moció que ja havia presentat el PDCat a l’anterior mandat i que s’havia aprovat amb el vot del PSC. La idea es tenir un espai per debatre políticament sobre la ciutat sense les cotilles d’un Ple ordinari, molt marcat pel dia a dia.

Guanyem i ERC van vehicular una moció de la PAH per garantir l’accés a un habitatge digne. Joan Sánchez Braut diu que “un Ajuntament pot fer moltes coses més enllà de convocar una taula de l’habitatge, però cal voluntat política per fer, per exemple, promocions d’habitatge gestionades directament per l’Ajuntament, ja sigui en solitari o de la mà de la Generalitat, més quan a Cerdanyola hi ha terrenys esperant per a que es pugui construir habitatge protegit i milions de romanent que es podrien invertir”.

Entrevista a Joan Sánchez Braut: