La música torna al Fantosfreak amb concerts abans de les pel·lícules

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks, Fantosfreak, escalfa motors per a l’edició vint-i-tresena que es farà del 18 al 22 de juliol al parc del Turonet amb la recuperació dels concerts previs a les projeccions: Le Big Sur, Edena, Afterdoom i els cerdanyolencs Montflorit.

La primera banda en actuar serà Le Big Sur a la jornada inaugural del certamen, el dilluns 18 de juliol, a les 21 hores. Es tracta d’una banda multicultural plena d'històries, vivències i símbols del mestissatge comptats des del so Latin Folk Rocker. L’organització destaca el concert com el d’una formació “sense gaires regles i amb xous explosius en viu” que divulga l'esperit de llibertat i invoca el mestissatge sonor.

La vetllada de dimarts comptarà amb la banda local Montflorit, grup nascut en ple confinament, amb músics que volen abordar un nou camí cap a l’indie català. Després dels primers mesos de la publicació del seu primer EP homònim publicat el passat octubre de 2021, la banda és guardonada amb la menció "Ç Trencada" a la mostra musical "Desconnecta” i apareix a les llistes d'editorial de Spotify i de "Nous Descobriments" a Mondosonoro.

Les inquietuds musicals caracteritzen les cançons i afegeixen personalitat a cada un dels talls sense perdre cohesió. Guitarres psicodèliques, lletres personals, bases amb alegria rítmica i llengua catalana. Entre les seves referències musicals es troben Cala Vento, El Petit de Cal Eril i Real Estate.

La tercera banda en actuar al Turonet serà, dimecres 20, Afterdoom, que s’autodefineixen com els “emissaris del caos”. Banda contundent de metal rock te un disc publicat, Assembly Of Chaos, amb 9 cançons plenes d’energia, agressivitat i ràbia que es transformen en un directe sòlid i guitarrer en els seus concerts.

Una altra banda local, Edena, com la resta de concerts amb entrada lliure, apareixerà a l’escenari del Fantosfreak el dijous 22 per tancar el cicle d'actuacions musicals. La banda de Cerdanyola enregistra el 2020 el seu primer disc amb un  estil musical on conviuen el punk melòdic, amb les cançons emotives, melòdiques i potents.