L'abonament gratuït de Renfe ja es pot adquirir

L'abonament gratuït és una de les noves mesures anticrisi per fer front a la inflació. En aquest sentit, bonificarà la totalitat dels abonaments de diversos viatges de Rodalies i Mitja Distància operats per Renfe. Serà gratuït a partir de l'1 de setembre i s'estendrà fins el 31 de desembre. Cerdanyola compta amb dues estacions de Renfe Rodalies, Centre i Universitat, i per la nostra ciutat passen les línies R4, R7 i R8.

L'objectiu del Govern és, segons es va anunciar el juny passat, fomentar l'ús del transport públic col·lectiu en la mobilitat obligada quotidiana com a "mitjà de transport més segur, fiable, còmode, econòmic i sostenible que el cotxe particular".

Registre a la web de Renfe

Des del 8 d'agost passat, els usuaris es poden registrar a la pàgina web ia les aplicacions de Renfe i Renfe Rodalies per preparar els tràmits necessaris de cara a l'adquisició dels abonaments des d'aquest dimecres 24. Els usuaris que utilitzin normalment les eines de Renfe ja tindran aquest pas fet, ja que es tracta de registrar les dades.

Renfe exigirà una fiança de 10 euros per adquirir els bons que permetran desplaçar-se gratis en trens de Rodalies entre l'1 de setembre i el 31 de desembre, que seran tornats si l'usuari fa un mínim de viatges. En el cas dels viatges de mitja distància la fiança serà de 20 euros.

Per procedir a la devolució de la fiança, es realitzarà al mateix mitjà de pagament utilitzat per l'usuari. Així, si l'abonament es va pagar amb targeta es tornarà a la mateixa i si es va fer en metàl·lic s'haurà de sol·licitar la devolució en una taquilla. Per poder recuperar els diners, s'hauran hagut de fer un mínim de 16 viatges durant el període estipulat.

Aquests abonaments gratuïts seran vàlids a un únic nucli de Rodalies i permetran viatjar per tota la xarxa d'aquest nucli. Podran adquirir-se a la web i l'aplicació de Renfe ia les estacions.

Com sol·licitar l'abonament gratuït?

Avui, 24 d'agost, comença el termini per sol·licitar l'abonament de transport gratuït, mesura que es preveu beneficiï més de 300.000 persones que ja s'han registrat a la web de Renfe.

L'adquisició de l'abonament es realitzarà per cada nucli de Rodalies i serà vàlid per a viatges il·limitats entre qualsevol origen i destinació. Tots els clients podran obtenir aquest abonament a les taquilles, màquines autovenda i mitjançant l'app de Renfe Rodalies, excepte a Astúries i Santander, on només el podran adquirir físicament.