L’Agrupació Sardanista impulsa un projecte ambiciós amb ànims renovats que inclou un monument

L’Agrupació Cultural Sardanista continua el seu procés de renovació amb un nou impuls a un ambiciós projecte que vol augmentar el nombre de socis, reduir la seva edat, ser més visibles com moviment cultural i culminar amb la proposta d'un monument a la sardana per a Cerdanyola.

Fa més de 170 anys que es ballen sardanes a Cerdanyola. L’entitat que l’impulsa celebrarà el 50 aniversari de l’Aplec Sardanista al març de 2025 amb una junta directiva que es va renovar ara fa poc més d’un any i que acaba de presidir una assemblea general que constata el canvi d’estat d’ànim detectat entre els membres de l’associació.

El president de l’Agrupació, Hèctor Fornés, i un dels integrants de la seva junta, Toni Zamora, intervenien en aquesta assemblea tot destacant aquests canvis positius al llarg de l’últim any  i abordant el projecte de futur de l’entitat, marcant un horitzó de tres anys per complir objectius com l’augment de la massa social i la reducció de la seva edat mitjana.

Aquest projecte vol donar més visibilitat al moviment sardanista a Cerdanyola començant per fer que la plaça de l’Abat Oliba sigui el lloc preferent per a les seves ballades fins arribar a la creació d’un monument a la sardana a la ciutat. Antoni Zamora també ha anunciat aquest objectiu a Cerdanyola Ràdio, destacant que el monument vol ser un reconeixement a la dansa popular més antiga de la ciutat i a la tasca realitzada per totes aquelles persones que l’han ballada a Cerdanyola.

Un altre pilar d'aquest projecte de visibilització serà la celebració d’una edició molt especial de l’Aplec Sardanista a l’any 2025, ja que es complirà el 50 aniversari d’aquest esdeveniment cultural i l’entitat vol que sigui una gran festa popular que compti amb la participació d’altres entitats culturals.

D’Aplec a Aplec

Després de la ballada de sardanes de les festes de Sant Martí, l’Agrupació Cultural Sardanista ja ultima els detalls de la celebració de l’Aplec de Sant Iscle el pròxim 20 de novembre. La ballada al costat de l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de Les Feixes, a la Collserola cerdanyolenca, comptarà amb la participació de la Cobla Sabadell amb un programa que inclou la sardana Sant Iscle mil·lenari, del compositor de Cerdanyola Jordi Morral. A més, l’entitat participarà de la jornada de germanor que es celebra en aquest tradicional aplec.