L’Ajuntament homenatja a les persones voluntàries del Menjador Solidari

El Menjador Solidari, gestionat per l’Associació Persones Amigues de Mossèn Rosell, obria les seves portes l’1 de desembre de 2010 al carrer de la Indústria, a les conegudes com a cases dels mestres. En aquells moments l'espai disponible era molt reduït. Tot i així es va començar a desenvolupar una tasca social, per part de l'Associació, que cada cop ha tingut més demanda. Després es van traslladar a un nou espai més ampli situat al carrer de les Canàries.

Les persones voluntàries són l'ànima del servei i són les que fan possible que no hi falti un plat a taula cada dia. Elles cuinen, paren la taula, serveixen i netegen, complint amb la norma no escrita de tractar a tothom amb la sensibilitat que es mereixen per la difícil realitat per la qual estan passant. Moltes de les persones voluntàries són jubilades que han volgut dedicar el seu temps lliure a alguna tasca que els porti una satisfacció personal.

El Menjador Solidari acull persones usuàries que venen derivades de Serveis Socials, Càritas, Creu Roja o l’Església Evangèlica. Malauradament l'actual situació econòmica i social no ha fet minvar el nombre de persones ateses. Més aviat al contrari però la tasca dels voluntaris i la solidaritat del municipi de Cerdanyola del Vallès està fent possible que el menjador solidari es pugui sostenir i pugui dur a terme aquesta important aportació social.

En els inicis de la pandemia, l’Associació Persones Amigues de Mossèn Rosell decideix en assemblea el cessament del menjador social que gestionava al carrer Canàries i la dissolució de l’entitat.  La regidora de Benestar Social, Pepi Rivera, va agrair la gran feina feta en aquests 10 anys de menjador solidari i va explicar que continua funcionant, ara gestionat directament des des Serveis Socials de l’Ajuntament, amb un càtering.

Durant l’acte, al que van assistir l’alcalde, Carlos Cordón, la regidora de Benestar Social, Pepi Rivera, i la coordinadora del Menjador Solidari,  Magda Vall, es va fer el lliurament d’un diploma i un obsequi com a reconeixement a les persones que van col·laborar com a voluntàries del menjador solidari des de la seva creació.

Per finalizar, la Coral Collserola, dirigida per Carla Obach, va amenitzar l’acte amb algunes cançons.