L’any Gabriel Ferrater culminarà a l’octubre

Un espectacle poeticomusical, una escape room i una exposició tancaran el cicle d’activitats d’homenatge a l'autor de Les dones i els dies.  La ciutat ha participat activament en els actes commemoratius del centenari del naixement del poeta, lingüista i professor universitari, entre altres centres, a la UAB

Octubre Ferrater:

5 d’octubre, 18.30h
Els cossos i el temps (planeta Ferrater)
Espectacle poeticomusical molt divulgatiu que conté tot de poemes de Ferrater, evidentment, però també assaigs i textos diversos. Una aproximació biogràfica i artística a la vida i l'obra de Gabriel Ferrater ( 1922-1972) amb la idea d'oferir una visió més global de l'autor, més enllà del poeta. Tot passat per la tria i el sedàs dramatúrgic de Lluís-Anton Baulenas.
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola (sala d’actes)

18 d’octubre, 17.30h
En clau de sol
Escape Room dedicat a Gabriel Ferrater
Activitat relacionada amb l'exposició dedicada a Gabriel Ferrater, instal·lada a la Biblioteca Central.
Es tracta d’un joc en el qual els participants han de fer servir l'enginy i la deducció per a resoldre diferents enigmes i així poder trobar una versió inèdita del poema In Memoriam de Gabriel Ferreter.
Dirigit a persones de totes les edats a partir de 12 anys amb la intenció de motivar el seu enginy i conèixer millor a través del joc la vida i obra de Gabriel Ferreter.
Públic: a partir 12 anys
Lloc: Biblioteca Central de Cerdanyola (Sala Enric Granados)
Aforament limitat: 20 persones (duració 60 minuts aproximadament)

Del 14 al 31 d’octubre
Exposició Gabriel Ferrater
Una exposició pedagògica dedicada a Gabriel Ferrater i Soler produïda per les Biblioteques Municipals de Reus concebuda per a descobrir els aspectes essencials de l'autor de manera dinàmica i experiencial.
Lloc: Biblioteca Central de Cerdanyola

 

Gabriel Ferrater

Gabriel Ferrater va néixer a Reus fa cent anys i es va suïcidar a Sant Cugat del Vallès en fa cinquanta. És una doble ocasió per commemorar l’obra d’un dels grans poetes catalans de tots els temps, que va excel·lir també com a crític d’art i de literatura i va renovar l’estudi i l’ensenyament de la lingüística. En els pocs anys que van des de mitjans dels anys cinquanta del segle XX fins a les primeries dels setanta, Ferrater va encarnar com ningú més, segurament, la figura de l’intel·lectual independent i rebel, que exerceix la llibertat de pensament al marge de manaments ideològics. El contacte amb les noves generacions a través de la docència universitària i l’impacte de la seva mort el van convertir, a més, en una figura icònica. I l’edició pòstuma de tots els seus papers ha permès de conèixer la profunditat i la dimensió d’una obra que, mentre era viu, ell només va fixar en el terreny de la poesia, amb tres llibres que va reimprimir, aplegats i corregits, en el volum Les dones i els dies. *

Gabriel Ferrater va ser professor de lingüística i crítica literària a la Universitat Autònoma de Barcelona.