Les cançons de mar tornen a l'Abat Oliba amb la Nit d'Havaneres del 16 de juliol

Els grups Son de l’Havana i Ultramar formen el cartell de la nit d’havaneres de Cerdanyola, una de les cites bàsiques de l’estiu de Cerdanyola. Es tracta d’unes formacions musicals amb un llarg recorregut en el món de les havaneres, capaces de combinar el mestratge musical i de les veus que farà gaudir a qui participi de la nit cerdanyolenca. Les cançons amb regust de mar i enyorança conviuran, un any més, amb el tradicional cremat de rom i sense cap mena de restricció.

Els grups

Son de l’Havana

Son de l’Havana és un quartet format per: Josep Lluis Blázquez (tenor i veu), Llorenç Fernández (guitarra i veu, líder i cantant de l’orquestra la Chatta, ex cantant de la orquestra La maravella), Oriol Roca , (cors i contrabaixista de jazz, cobla i mediterrani), i Jose M. Olaya, (acordió d’Ingrid Morral i Terra Blava i altres). Formació a quintet: Santi Sánchez (percussió llatina i flamenca). Col·laboració habitual: Miquel Casas (Veu i guitarra).

“Tots els arranjaments són propis amb tocs de noves harmonies que ofereixen un so de qualitat, diferent i al mateix temps manté l’essència de la cançó de taverna en el seu entorn.” Músics amb molts anys d’experiència dins del món de la música en general i amants del gènere de l’havanera, han creat aquesta formació per fer : havaneres, rumba, música catalana d’autor, balades, valsets mariners,son cubà, tango i bolero, etc… un repertori variat i d’extraordinària qualitat ple de matisos nous, fusió en ritmes i harmonies.

Ultramar

Ultramar és un grup innovador, dinàmic i creador, amb un estil propi caracteritzat principalment per els cuidats arranjaments de les cançons, la variació i harmonia de les veus, i la personal interpretació dels temes originals escollits del repertori internacional i tradicional, així com de composicions pròpies i d’autors contemporanis. Actualment, Ultramar està format per quatre components residents a les comarques del Vallès Oriental i Occidental: Núria Berengueras (veu i guitarra), Agustí Alonso (veu i acordió), Joan Ramon (baix, guitarra i veu) i Rafa Pino (veu i guitarra).

Per Ultramar la recerca de la màxima qualitat i la bona comunicació amb el públic, es la preocupació constant que, afortunadament es veu recompensada a cada concert amb la càlida acollida que sol manifestar la gent que ens segueix i ens escolta. Això gairebé sempre permet agrair els seus aplaudiments amb el corresponent “bis“.