Les Fontetes es vesteix de Festa Major

El barri de Les Fontetes comença avui divendres, 17 de juny, la 40 edició de la seva festa major amb tres dies d'activitats diverses que van des dels balls populars a les exhibicions de dansa, de l'esport a les activitats gastronòmiques o l'animació infantil. 

El organitzadors, l’Associació de Veïns (AV) del barri, bateja aquesta quarentena edició com LES FESTES, en majúscules, perquè, després de de dos anys de pandèmia, ha arribat el “moment dels retrobaments, de tornar a tocar-nos, abraçar-nos i besar-nos…” i han confeccionat un programa per a “les persones de totes les edats Les Fontetes, de totes les cultures i totes les ètnies que componen i enriqueixen el nostre barri".

La festa

Avui divendres, a les 19h, el CEM Cerdanyola organitza una marxa nòrdica per diferents indrets del barri. A les 20h arribarà el moment per a la percussió amb dues batucades que sortiran simultàniament de l’Escola Les Fontetes i del passeig de les Acàcies i confluiran a la Pineda. La nit acabarà amb les havaneres del grup Mar Blava i rom cremat a partir de les 22h.

Les activitats de dissabte comencen a les 10h amb partides ràpides d’escacs a càrrec del Club d’Escacs. A la mateixa hora es farà una exhibició de patinets a càrrec de Central del Patinet  i la col·laboració de la Policia Local.

Durant el matí, a la Pineda, es realitzaran diferents activitats d’animació infantil a càrrec del Grup Bitxicleta i una revetlla popular amenitzada per The Vip Band.

Ja per la tarda, a partir de les 19h i a la plaça Goya, es farà diferents exhibicions: Ball en Línia amb el Grup de la Llar d’avis de Fontetes; balls llatins a càrrec de l'Escola de Ball Graceland; Ball Flamenc amb el Grup de l’associació de veïns; Ball de Gitanes a càrrec del Grup de Gitanes de Cerdanyola i Rondalla Fontetes amb el Grup de corda i vent de l’Associació de Veïns

El diumenge, a les 11h, les activitats s’obriran amb jocs infantils que ompliran tot el matí, fins que a les 14h arribi un dels moment més tradicionals: el dinar popular amb paella gegant per a 500 persones.

La reivindicació

L’entitat, al marge del programa festiu, subratlla que el barri manté les seves lluites veïnals, començant per l’atenció integral a l’ambulatori –“recuperat sota mínims i de forma totalment inadmissible”-,  les obres de remodelació del barri “que no acaben d'arribar”, un estudi del teixit comercial “perquè les necessitats de la zona estiguin cobertes a tots els àmbits”,  les obres de la zona de l'estació i Sta. Teresa -que, recorden,” aportaran al barri nous veïns i noves necessitats”; o una proposta perquè l’escola Les Fontetes “cobreixi les necessitats educatives presents i futures”.

El programa d'actes

El programa festiu és el següent:

  • Divendres 17 de juny

19:00 h - Marxa nòrdica pel barri a càrrec del CEM Cerdanyola
20:00 h - Batucades (dos recorreguts): un sortirà de l'escola Fontetes i l'altre del passeig acàcies per finalitzar al Parc del Pins

22:00 h - Havanesres a càrrec del grup Mar Blava i rom cremat.

  • Dissabte 18 de juny

ESPAI MERCAT FONTETES

10:00 h - Partides ràpides d’escacs a càrrec del Club d’Escacs

10:00 h - Exhibició Patinets (Educació Vial) a càrrec de Central del Patinet, col·labora Policia Municipal

ESPAI PINS

Animació infantil a càrrec del Grup Bitxicleta

Verbena popular amenitzada per The Vip Band

ESPAI PLAÇA GOYA

19:00 h - Ball en Línia amb el Grup de la Llar d’avis de Fontetes

19:30 h - Balls Llatins a càrrec de l'Escola de Ball Graceland

20:00 h - Ball Flamenc amb el Grup de l’associació de veïns

20:30 h - Ball de Gitanes a càrrec del Grup de Gitanes de Cerdanyola

21:00 h - Rondalla Fontetes amb el Grup de corda i vent de l’Associació de Veïns

  • Diumenge 19 de juny

11:00 h - Jocs infantils

14:00 h - Dinar popular (paella gegant per 500 persones)

Programa Festa Major del barri de Les Fontetes


Lloc: Parc Els Pinetons de Les Fontetes
Organitza: Associació de Veïns de Les Fontetes,  col·labora Ajuntament de Cerdanyola del Vallès