Cerdanyola celebra el Dia Internacional del llibre infantil 2022

La plaça de l’Abat Oliba es transforma el 2 d’abril i durant tot el dia en la Plaça dels contes per celebrar el Dia Internacional del llibre infantil 2022, activitat inclosa al programa Més Que lletres.

La plaça de l’Abat Oliba esdevindrà un marc a l’aire lliure on es podrà gaudir d’un munt d’activitats pensades amb l’objectiu de despertar l’interès i el gaudi pels llibres i la lectura dels infants i joves. La plaça s’omplirà amb espais per a contes de tradició oral, circ, màgia, cinema i tallers. No serà necessari fer reserves per participar-hi. També hi haurà pícnic de la lectura amb un racó ple de llibres i endevinalles, la presència de Llibreria Éfora i Llibreria Lilliput i la novetat de la presència de foodtrucks. Als petits escenaris participants hi trobarem a Struc Màgic Teatre; Scape Caravana; Puck cinema; Xisqueta; Iquiosc i Carro de contes.

Les activitats es podran gaudir d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores. A les 12 hores, a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central, es farà l’Hora del conte en anglès amb Toasting marshmallows i la narradora Núria Clemares, una activitat adreçada a nens i nenes de més de 4 anys.

Des de 1967, el dia 2 d'abril, aniversari de Hans Christian Andersen, se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil per inspirar l'amor per la lectura i cridar l'atenció sobre els llibres per a infants. Cada any una Secció Nacional diferent de l’Organització Internacional per al Llibre Juvenil (IBBY) té l'oportunitat de ser el patrocinador internacional de la diada. Enguany, Canadà és el patrocinador del Dia Internacional del Llibre Infantil, que compta amb una cartell promocional il·lustrat per la Julie Flett amb un missatge de Richard Van Camp animant a llegir perquè llegir és llibertat i les històries són ales que ens ajuden a volar cada dia.