Les escoles obren la retirada de les mascaretes a interiors

Avui dimarts 19 es comencen a retirar les mascaretes obligatòries en interiors començant per les escoles, una mesura que demà, dimecres 20, s’estendrà a la població en general.

Aquesta mesura entra en vigor arran de la publicació, aquesta matinada, del decret del govern de la Generalitat que permet que tornin les classes sense mascaretes, però només entre els alumnes de primària i secundaria, cosa que ha aixecat confusió ja que el decret no parla ni dels docents i el personal del centre ni tampoc de l'educació postobligatòria. Per tant, l’alumnat de batxillerat i cicles formatiu  I els professorat s’hauran d’esperar a que demà, dimecres, entri en vigor el decret del Consell de ministres per al conjunt d’Espanya.

Amb aquesta nova mesura no caldrà portar mascareta a interiors i les excepcions, en què continua sent obligatori portar mascareta seran els transports públics i els centres sanitaris i sociosanitària, ja siguin centres d'atenció primària, hospitals, farmàcies o residències. En aquest últim cas, les residències, hauran de dur mascareta treballadors i visitants, però no els residents, que ja no n'havien de portar perquè és el lloc on viuen.

Pel que fa al lloc de treball, els serveis de salut laboral de cadascuna de les empreses haurà de determinar, sent d’obligat compliment, si cal portar o no la mascareta.


Això si, les autoritats sanitàries recomanen, com a mesura de precaució que segueixin portant la mascareta les persones vulnerables  com gent gran, persones immunodeprimides o amb malalties de base i les persones que estiguin en contacte amb elles. Igualment, es recomana portar el tapaboques quan tinguem  símptomes per evitar la proliferació dels virus, siguin de Covid, grip o altra afecció respiratòria.

......................................................

Foto de Max Fischer en Pexels