Neix la plataforma de cinema MiradaNativa 

La iniciativa sorgeix de les entitats que cada any impulsen el Festival de Cinema Indígena de Barcelona, l’IndiFest, una de les seus del qual es, des de fa anys, Cerdanyola. L'IndiFest viurà enguany la seva XV edició. MiradaNativa s’impulsa com un espai especialitzat d’autoria indígena, amb pel·lícules i curtmetratges produïts i realitzats per productores, organitzacions i comunitats indígenes.

alterNativa i CLAPCI (Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas) destaquen que la plataforma MiradaNativa és un espai "per aprendre, intercanviar i sensibilitzar sobre les lluites comunes, les formes de vida, les crisis i les situacions complexes a les quals s’enfronten els diversos pobles del planeta, així com una eina per a denunciar la vulneració dels drets col·lectius i individuals reconeguts internacionalment, però constantment violats per empreses i governs".

La plataforma també es presenta com un espai on les llengües i cultures minoritàries són protagonistes, en ple inici del Decenni Internacional de les Llengües Indígenes proclamat per la UNESCO.

Catàleg obert i amb taquilla inversa

La plataforma compta amb un ampli catàleg de cinema d’accés lliure i il·limitat, que s’anirà augmentant. De moment ja es poden visualitzar més de 50 obres creades per productores indígenes de llarg recorregut.

Després del visionat de cada obra, hi ha l’opció de taquilla inversa, que permet fer una aportació per retroalimentar la iniciativa de manera voluntària, apostant per un model econòmic diferent. La taquilla inversa, destaquen esl organitzadors, és "una forma de finançament co-responsable".

Veus indígenes

MiradaNativa vol ser un altaveu per a les comunitats indígenes i les obres incloses al catàleg de la plataforma aborden diverses temàtiques, com el medi ambient, l'autodeterminació dels pobles, la defensa dels drets LGTBIQ+ i molts altres.