Mireia Rosich ens apropa a dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica que són una excel·lent companyia en el viatge per la vida

Mireia Rosich ha presentat el seu llibre L’essència del mite. Dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica com acte de cloenda de les activitats programades per Ajuntament i entitats al voltant del Dia Internacional de les Dones.

Mireia Rosich, directora de la Biblioteca - Museu Víctor Balaguer de Vilanova, explicava que el llibre neix de la seva passió per la mitologia, en espacial de la Grècia clàssica, que primer va traslladar a una sèrie d’articles al suplement de cultura d’El Punt Avui i que va continuar en una sèrie de converses relaxades sobre mites femenins i el seu trasllat a l’art realitzades al museu. La proposta va ser un èxit "perquè a través de la mirada femenina, a part d’explicar el personatge i les obres d’art, sempre s’acabava fent una reflexió de perfils personal, cercant les emocions per falcar el coneixement i mirar dintre nostre".

Rosich assegura que "el mite i les imatges parlen del nostre interior" i convida a fugir de les interpretacions úniques, ja que "precisament els mites permeten moltes aproximacions i ens poden ajudar de moltes maneres a transitar pels nostres laberints, inferns i passions".

Mireia Rosich confessa la seva devoció per la maga Circe, un dels personatges femenins de l’Odissea, "sovint vist com dolenta, quan en realitat és una dona poderosa i sàvia que fa baixar a Ulisses a l’Hades per aprendre a mirar el seu interior, revisar el passat i enfrontar-se al dolor per créixer com ésser humà".

Mireia Rosich és historiadora de l’art i màster en patrimoni cultural especialitzada en l’estudi dels mites i la simbologia de diferents tradicions, amb especial predilecció per la Grècia clàssica. El seu llibre L’essència del mite. Dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica, editat per Kairos en català i castellà, es pot adquirir a les llibreries de Cerdanyola.