Les pastisseries de la ciutat ja tenen a punt les mones de pasqua

S’apropa una de les dates més dolces de l’any, el dilluns de Pasqua, una jornada on els més petits reben la mona dels seus padrins.

Les pastisseries i els forns de Cerdanyola ja fa dies que treballen en la seva elaboració i ofereixen als seus aparadors una bona varietat d'aquesta dolça tradició.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu enguany unes bones xifres de venda de mones  superant les 700.000 a tot Catalunya i a pesar de l’increment de l’electricitat, el packaging i la matèria primera, asseguren no haver pujat enguany el preu de les mones. A més, cal tenir en compte que el rang de preus és molt ample i es poden trobar mones petites per 10 euros  fins a mones molt elaborades que poden superar els 80 euros o més.

Els responsables de les pastisseries expliquen que  les mones amb més demanda són les que porten algun detall en forma de figureta amb els personatges de moda dels dibuixos animats, el futbol o el cinema, sense oblidar els clàssics de Disney.

Els pastissers aconsellen a la clientela adquirir la mona en un establiment de confiança on tindran la seguretat de la bona qualitat de la matèria primera i, a més, també disposaran d’una mona exclusiva, aconseguida amb un treball artesanal, mentre que a una gran superfície la productivitat és molt més mecanitzada.

*Fotografia Pastisseria Xarop