La nit i el cel en temps ibèrics al Museu de ca n'Oliver

El Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver ens proposen activitats lúdiques per a conèixer el món ibèric, situant-nos en com percebien la nit i el cel.

El Museu de Ca n’Oliver acollirà des del 7 de juliol fins al 18 d’octubre l’exposició La nit i el cel en temps ibèrics. Un dels objectius d’aquesta mostra és trobar resposta a preguntes com ara la nit era fosca?, la gent que vivia als poblats ibèrics tenien por de sortir a la nit? o el cel nocturn era igual que ara?

La mostra és integrada per tres exposicions que han estat cedides desinteressadament per tres institucions:

El cel dels ibers. Cedida pel Museu de la Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet.

Paisatges nocturns de Collserola. Cedida pel Can Coll-CEA del Parc de Collserola.

Els ibers del Montseny i dels seus voltants. Cedida per l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.

L’estada de l’exposició es completarà amb activitats paral·leles, que aprofundiran de manera lúdica i divertida en la temàtica de la mostra. El dissabte 9 de juliol, a les 21 hores, es farà l’activitat Descobrim el cel d’època ibèrica, una visita nocturna molt especial que ajudarà a conèixer com era el cel, la nit, l’entorn nocturn i moltes d’altres coses en temps ibèrics. L’activitat, organitzada pel CRAC i l’Ajuntament, és gratuïta i s’ha pensat per a majors de 8 anys. Les places són limitades i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament al 935 804 500 o al correu museucanoliver@cerdanyola.cat

El dissabte 20 d’agost i  a partir de les 18.30 hores, es farà l’activitat Era fosca? Feia por la nit?, una visita guiada a l’exposició temporal que ajudarà a conèixer com eren el cel, la nit i l’entorn natural nocturn. Es visitaran les cases reconstruïdes per imaginar com devia ser viure en una casa ibèrica. L’activitat és gratuïta i per a majors de 8 anys.