Octavi Pujades revisa amb humor els contes clàssics i les relacions familiars amb 'No viene a cuento'

Octavi Pujades publica No viene a cuento, llibre que, amb l’explícit subtítol ‘No hay excusa para vivir sin humor’, ens parla de la vida i les relacions familiars arran de l’experiència viscuda per l’actor amb el seu pare des del confinament de la pandèmia quan van començar a fer un seguit de publicacions a les xarxes socials en què feien un relat humorístic, tendre i punyent alhora, de les situacions viscudes.

No viene a cuento, que arriba aquest 21 de setembre a les llibreries, està escrit en clau personal per un Octavi Pujades que aborda contes clàssics escrits a la seva manera perquè els lectors siguin capaços de sentir-se “identificats, per fi, amb herois, heroïnes, prínceps, princeses... I fins i tot amb el mateix drac!”. L’avenç editorial del llibre es pregunta “què passaria si el príncep no pot salvar la princesa... perquè s'ha de quedar a casa cuidant el pare? El conte hauria acabat de la mateixa manera?”

El llibre compta amb una història inventada que fa de fil conductor i adapta contes clàssics que es van intercalant. Octavi Pujades destacava en una entrevista a Telemadrid que els “contes clàssics són lliçons morals que es poden adaptar a explicar històries de família perquè al final es tracta d’abordar valors” i a No viene a cuento s’ha fet amb humor i estima .

La redacció del llibre va ser una proposta de l’editorial Planeta arran del seguiment de les publicacions a les xarxes socials de les seves històries del confinament amb la seva família. Aquelles imatges publicades a les xarxes socials de l'actor abordaven des de necessitat de fer esport, l'acumulació de paper higiènic, com sortir a baixar la brossa o anar al súper, però també la necessitat de seguir els consells sanitaris o la dificultat que suposa la llunyania de les persones estimades. Posteriorment, ja fora del confinament i l'estat d'alarma, l'actor va seguir retratant el seu dia a dia personal, laboral i familiar a les xarxes amb la mateixa actitud positiva, plena de bon humor, i abordant amb tendresa i ironia la relació amb el seu pare, Joan Pujades, que moria el passat mes de febrer.

Pujades destaca que el llibre vol també ser un homenatge al seu pare i tot el que va viure la família durant aquell dies en què la relació pare-fill es va refermar descobrint coses noves l’un de l’altre.

Les publicacions de Pujades a les xarxes socials li van fer guanyar el premi de la Fundació Altares que guardonen el treball en els àmbits de la conciliació de la vida familiar, laboral i personal i el foment de la coresponsabilitat i la responsabilitat social.