L’Ajuntament ha començat a instal·lar zones d’ombra a alguns parcs infantils

L’Ajuntament ha començat a instal·lar zones d’ombra a alguns parcs infantils del municipi en els quals no hi ha arbrat o bé els arbres del seu voltant no donen suficient ombra.

La iniciativa és fruit d’un dels acords entre el govern i el grup municipal de Ciutadans per facilitar l’aprovació del pressupost i es remunta a una moció que van presentar conjuntament Ciutadans i ERC al Ple de juliol de 2019. El regidor de Ciutadans, Pau Ortolà, va presentar aquella moció i recorda que va rebre el suport unànime del Ple amb l’única abstenció del PSC. Ortolà lamenta que “s’hagi tardat tant a fer realitat la instal·lació d’aquestes zones d’ombra per protegir a col·lectius que pateixen especialment el rigor d’un calor extrem, com són gent gran i infància”.

Les primeres zones d’ombra s’instal·len als parcs infantils de la plaça d’Adam i Eva i plaça de la Constitució.

Els experts alerten que un increment de la radiació solar pot provocar insolació, arribant a posar en risc la salut de veïns i veïnes, en especial d’aquells col·lectius més vulnerables, infants i gent gran. Les autoritats sanitàries també alerten del perill de l’exposició al sol directe, posant en relleu la importància de la conscienciació i la prevenció contra les cremades solars que podrien derivar en greus malalties de pell.