Torna la campanya 'Pensió segura' dels Mossos d'Esquadra

Des d’avui dilluns, 21 de novembre, i fins al dia 2 de desembre, els Mossos d’Esquadra tenen en marxa la campanya “Pensió segura”, amb motiu del cobrament de la pensió doble per part dels pensionistes i jubilats el proper divendres 25 de novembre.  Està previst realitzar un dispositiu, per garantir el cobrament d’aquestes pensions de forma segura i per això s’ha elaborat material divers informatiu que recorden les principals recomanacions per evitar ser víctima d’un delicte i per garantir el cobrament d’aquestes pensions.

L’agent Ani Garcia, de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria dels Mossos a Cerdanyola, destaca com a consells bàsics per no patir un ensurt innecessari, estar sempre alertes, anar acompanyat d’algú de confiança a l’hora de treure diners i, sobretot, treure’n només l’imprescindible, però en cas de treure’ls tots guardar-los sempre de manera fraccionada i ben a prop del cos, ja que d’aquesta manera serà més fàcil notar si algú ens els intenta prendre.

Un cop trets, la policia aconsella anar directes a casa i sense parar enlloc (especialment s’ha d’evitar anar al mercat setmanal amb molts diners en efectiu), tot evitant contactes directes doncs és una altra mena de distracció. Un cop arribats a destí, cal estar vigilants i no entrar a l’edifici i/o a l’ascensor amb cap desconegut.

Quan ja ens trobem a casa, tancar amb clau i no deixar entrar ningú, per evitar qualsevol sorpresa. Si malgrat tot, es pateix un robatori és important trucar al 112 i denunciar.

Un altre aspecte important de la campanya són les visites que els Mossos d’Esquadra faran a les diverses entitats financeres de la ciutat per tal de demanar-los la seva col·laboració en cas d’observar qualsevol actitud estranya o sospitosa. També es visiten llocs sovintejats per persones grans com ara: farmàcies, forns o centres de salut, per tal de transmetre aquests consells.

En tot cas, des de la policia s’aconsella que en cas de sospita o robatori és imprescindible presentar denúncia en qualsevol comissaria al més aviat possible, o trucar al 112 per explicar-ho perquè les forces de seguretat pugin evitar altres casos.