La Fundació Main rep un dels premis del Piula contra les violències masclistes

Tot@s volem ser lliures i sense por, un projecte d’arts visuals de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) Cerdanyola-Fundació Main és un dels treballs que ha rebut un premi en la campanya de sensibilització Piula contra la violència masclista que el Consell Comarcal impulsa per potenciar unes relacions igualitàries i lliures de violència. Un altre treball del centre cerdanyolenc, Fem visible l’invisible, rep una menció especial.

Joves de Cerdanyola Sabadell, Terrassa i Castellar han estat premiats en una edició del certamen que ha comptat amb un total de 38 treballs presentats en les categories de música, vídeo i arts visuals.

Els treballs premiats han estat els següents:

Arts Visuals

·        Jo sí que pinto alguna cosa, amb 131 punts,  de l’Institut Castellar, de Castellar. Participants: Gina Giralt Homet, Shakira Hornero Rodríguez i Nerea Gabarrón Carrasco.

·        Tots volem ser lliures i sense por, amb 130 punts, de la Fundació Main de Cerdanyola. Participants: Aina Alonso Bujons, Nadine Semper Julià, Lucia Rodriguez Soriano i Noelia Rodriguez Medina.

Música

  • ·        Laia, amb 146 punts,  presentada per Colònies i Esplai Xiribec de Castellar. En aquesta obra han participat Clara Sorolla Anglés, Blanca Campos Bailén, Fiona Salvador Sala, Mariona Martín Sellarés, Alba Latorre Minguell i Òscar Pérez Pont.

  • ·        Reivindica, amb 131 punts, de l’Institut Vallès de Sabadell. Hi participen, Blau Arjó Oliva, Mireia Fernández Almunia i Isil Franch Monpin.

Vídeo

  • ·        No et quedis en blanc i negre, amb 133 punts, de l’Institut Mont Perdut de Terrassa. Participants: Alexander Andrés Vásquez, Nathaly Mariano Castillo, Paula Martínez Muñoz i Maha Kabab

  • ·       Cada paraula compta, amb 127 punts,  de la Fundació Main de Terrassa. Participants:  Eder Macipe Torre, Fatima Jagal, Natalia Rastrero Martos, Idaira Sanchez Medina, Diego Torres Valle i Anas el Arousy.

L’obra Fem visible l’invisible, presentada per la UEC Cerdanyola-Fundació Main, ha rebut una menció especial valorant l’esforç del treball realitzat pel grup classe i els participants rebran un obsequi com a reconeixement.

38 treballs presentats i 79 tallers realitzats als instituts i escoles

En aquesta edició s’han presentat 38 treballs per part de centres educatius i entitats juvenils i feministes de la comarca. Les persones participants havien de tenir entre 12 i 29 anys i crear una obra multimèdia, artística o musical que expressés un missatge per unes relacions igualitàries i lliures de violències masclistes. En aquest sentit, s’han presentat 7 obres multimèdia, 3 obres musicals i 29 obres d’art visuals. En total han participat 161 persones de les quals 72 són noies i 49 nois.

Es concedeixen dos premis a cadascuna de les 3 modalitats artístiques establertes. La dotació econòmica de cada premi és de cinc-cents euros. Les entitats guanyadores hauran   de dedicar l’import del premi a activitats educatives i culturals en favor de la igualtat.

Piulant per les relacions igualitàries

La campanya del Piula contra la violència masclista es va iniciar arran de la detecció de relacions poc igualitàries entre el jovent i es va impulsar amb una sèrie d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar a la població en general i al jovent en particular, en favor d’unes relacions lliures de violències masclistes, promovent el diàleg respectuós i participatiu i fent visible la importància de la igualtat entre homes i dones.

El concurs Piula d’enguany ha introduït algunes modificacions respecte a altres edicions com la participació en grup, en un  mínim de tres persones en edats compreses entre els 12 i 29 anys, podent incloure-hi una persona major d’edat. Aquesta nova introducció ha tingut lloc un cop avaluada positivament la participació en grup com un espai de debat i discussió molt favorable en la temàtica contra la violència de gènere.