El PP veu impracticable la recollida de residus porta a porta a Cerdanyola

El PP demana un estudi en profunditat per elaborar un model de recollida de residus adaptat a la complexa realitat urbanística de Cerdanyola i no copiar el que ni tan sols acaba de funcionar a altres municipis.

La portaveu del Grup Municipal del PP, Anabel Plans, creu que “Cerdanyola no pot plantejar-se ara mateix nous models de recollida de residus com el porta a porta, ja que té unes realitats que fan precís un estudi en profunditat”. Plans recorda que a altres municipis on s’ha implantat el porta a porta s’està produint l’anomenat turisme d’escombraries, “amb els veïns anant a llençar les escombraries a altres municipis per la impossibilitat de tenir varis dies els residus a casa”. Des del PP s’oposen a les sancions de reciclatge si no hi ha abans incentius fiscals per fer-ho.

Plans creu que els reconeixements d’obligacions que passen pel Ple “són una evidència de la mala gestió del govern” i que abans de passar pel Ple s’haurien de discutir amb la resta de grups municipals amb el temps necessari per valorar prioritats, ja que, per exemple, no veu normal que “el govern gasti 1.000 euros al mes en un fotògraf per viure a les xarxes socials i dedicar-se al postureig”.

El PP entén perfectament la intervenció d’ERC interposant recurs de reposició contra la convocatòria de la sessió extraordinària i urgent del ple municipal del 6 de juliol i retirant-lo després per mostrar la manca de diàleg del govern. Sobre la convocatòria del ple no veuen ni molt menys justificada la urgència, “quan sabien de la impossibilitat d’assistència de diversos regidors i quan havia ple ordinari en 15 dies”. Sobre la manca de diàleg, Plans assegura que “hi ha diàleg i moltes promeses, però amb falta de concreció i de compliment d’acords”.

El Ple va aprovar una moció de la PAH per garantir l’accés a un habitatge digne. Anabel Plans insisteix en que la gran responsabilitat en aquest tema correspon a Generalitat i Estat central, i que l’Ajuntament “hauria de fer el possible per no eternitzar els tràmits sobre temes d’habitatge realitzats per persones en situacions molt delicades i de vulnerabilitat”.

El Ple també va aprovar una moció per promoure la instauració d’un ple extraordinari anual sobre l’estat de la ciutat. El PP es mostra a favor d’aquesta iniciativa “perquè permet fer un repàs general sobre l’estat de la ciutat i veure en què s’ha de treballar des del consistori, un ple on el veïns puguin exposar les seves necessitats i el govern adquirir el compromís de realitzar inversions d’acord amb les reclamacions”.

Entrevista a Anabel Plans: