El Ple votarà actualitzar l’ordenança sobre les terrasses a la via pública

El Ple ordinari de novembre torna a venir carregat de reconeixements d’obligacions, més de la meitat dels punts de l’ordre del dia, i actualitzarà l’ordenança reguladora d’ocupació de la via pública de terrasses.

La sessió plenària d’avui dijous, 24 de novembre, presenta fins a 17 punts de reconeixements d’obligacions, 5 relacionats amb temes de comunicació, 5 del Servei Municipal d’Esports, 3 del Servei de Salut Pública i 4 del Servei Municipal d’Espais Públics. L’alcalde, Carlos Cordón, recorda que “la bona tasca que s’està fent des de contractació ha permès reduir a la meitat la quantitat heretada de reconeixements d’obligacions”.

També en l’àmbit econòmic es donarà compte de l’execució pressupostària del tercer trimestre de 2022 i es votarà una modificació de pressupost de 146.000 euros provinents de la liquidació de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola – Ripollet – Montcada que es destinaran a complementar la despesa d’obres d’emergència dels murs malmesos als darrers aiguats al marge dret del riu Sec a l’altura del carrer de Santa Anna.

Cordón destaca que avui es votarà l’ordenança reguladora de les condicions d’ocupació de la via pública amb terrasses per part dels establiments de restauració, de manera que “de la mà del Gremi d’Hostaleria s’actualitza una ordenança de l’any 1995, regulant, per exemple, els elements de les terrasses més enllà de taules i cadires”. L’objectiu “és aconseguir una millora de l’espai públic per fomentar la convivència ciutadana i l’activitat econòmica d’un sector tan important com l’hostaleria”.

El Ple aprovarà l'adhesió del Ple Municipal de Cerdanyola del Vallès al Manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones 2022 que es celebra el 25 de novembre i que referma el compromís del consistori amb la garantia de tots els drets que es veuen vulnerats amb les violències sexuals: des del dret a la seguretat, al dret a la integritat física i psicològica, passant pel dret a la salut, el dret a l’educació o el dret a la participació social i política.

En l’apartat de mocions, el PSC presenta una a favor de l’assignació del 25% del pressupost autonòmic de salut a l’atenció primària; ERC una per implementar el pla d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera i En Comú Podem una per a la millora del finançament de l’administració local.

La sessió ordinària del Ple de novembre es celebra avui dijous dia 24, a partir de les 18 hores, i serà retransmesa per les xarxes socials de l’Ajuntament i el diari digital Cerdanyola.Info. Una hora abans es celebra l’Audiència Ciutadana, igualment retransmesa en directe.

Entrevista Carlos Cordón: