L’Ajuntament instal·la radars informatius a entrades a la ciutat

Des de la setmana passada, els vehicles que accedeixen a Cerdanyola pel carrer Serragalliners o la ronda Cerdanyola, es troben amb un radar que recorda que la velocitat màxima d’ambdues vies és de 30km/h. Els radars instal·lats tenen una finalitat pedagògica i informen a través d’una pantalla de leds si la velocitat a la qual s’està circulant és l'adequada, per tal d'ajudar a corregir els possibles excessos de velocitat. Els punts seleccionats són espais de velocitat a 30 quilòmetres per hora, o bé, carrers on s’ha detectat que es produïen excessos de velocitat.  

Amb aquesta mesura, des de l’Ajuntament  manifesten que segueixen "apostant per accions pedagògiques que potencien la reflexió directa de la ciutadania enfront de la responsabilitat de conduir, incidint positivament en la sostenibilitat i la seguretat de la mobilitat". La regidora de Mobilitat, Glòria M. Urbano, apunta que "a banda de les accions de caràcter sancionador, s’estan portant a terme una sèrie d’actuacions pedagògiques com la instal·lació d’aquests radars informatius, que han de contribuir a millorar la seguretat viària i a reduir la sinistralitat a Cerdanyola".

El sistema també disposa d’un sistema informàtic que permet enregistrar la velocitat dels vehicles i analitzar les dades per establir mesures correctores en cas necessari.