El Bosc Tancat no obrirà aquesta setmana, pendent de la presentació d’una garantia al Ple Municipal

La reobertura de les piscines de la Zona Esportiva Municipal (ZEM) Bosc Tancat està pendent de la presentació d’una garantia definitiva per part de la nova empresa concessionària, Gimnàs Atlante Vallès, que hauria d’aprovar el Ple Municipal de la setmana vinent, tot i els anuncis a xarxes socials d’una festa d’inauguració per aquest dia 24 que en cap cas es podrà fer.

L’embolicada història del Bosc Tancat viu un nou capítol. Aquests dies s’ha anunciat a xarxes socials la celebració d’una festa musical al Bosc Tancat per al dia 24 -amb el nom d’Earth Cerdanyola Pool Party- i l’obertura de les piscines per al públic general per a l’endemà, el dia 25. No es podran fer. En aquests moments l’empresa concessionària, que ja ha realitzat obres de condicionament i millora de les instal·lacions, no disposa de l’autorització per obrir les portes d’aquest equipament, pendent de la presentació d’una garantia definitiva del contracte.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cerdanyola, Óscar Pons, explica que la situació actual del Bosc Tancat és que “l’empresa  que va comprar la unitat productiva a l’administrador concursal” ha de presentar una sèrie de requeriments. Pons indica que ha presentat aquests requeriments de solvència tècnica i econòmica, però resta pendent la presentació d’una garantia o aval definitiu del contracte.

Pons manifesta que aquesta garantia s’ha de presentar davant l’òrgan de contractació, que és el Ple de L’Ajuntament de Cerdanyola, que té previst celebrar sessió ordinària el pròxim 30 de juny, dijous de la setmana vinent. No obstant això, en aquests moments, dimecres 22, la garantia no s’ha presentat.

Segons el regidor, existeix una divergència entre els serveis jurídics i l’empresa, ja que la concessionària considera que aquesta garantia ja està presentada amb la subrogació del contracte de l’anterior gestor de l’equipament. Pons indica, però, que no hi ha cap document que així ho avali i per això s’ha de presentar la garantia o un aval per complir amb la legalitat de la concessió.

El regidor d’Esports explica que si l’empresa presenta aquesta garantia o aval i el Ple Municipal l’aprova “no hi haurà cap problema en obrir les portes” del Bosc Tancat quan l’empresa ho estimi convenient, ja que aquest és el desig municipal, però si no es presenta aquesta garantia a l’aprovació del Ple el Bosc Tancat no podrà obrir les portes.

En tot cas, aquesta obertura seria posterior a les dates anunciades per al Earth Cerdanyola Pool Party i la inauguració de la temporada de piscines i per tant, aquesta setmana és segur que no s’obrirà el servei al Bosc Tancat i que aquestes activitats s'hauran d'ajornar.