Les parròquies de Cerdanyola ja viuen els actes litúrgics de la Setmana Santa

Després d'una celebració molts participativa del Diumenge de Rams com a pròleg, la Missa de la Passió i la Processó del Jesús Captiu obrien ahir els actes litúrgics de la Setmana Santa a Cerdanyola que compten amb oficis religiosos a les tres parròquies del municipi: Sant Martí al centre, Mare de Déu del Roser a Serraperera, i Santa Creu a Bellaterra.

Avui, Dijous Sant, les esglésies acullen les misses del Sant Sopar, el Lavatori de Peus i, després, l'ofici de l'Hora Santa, a les 22h a Sant Martí.

El dia central de la litúrgia serà però Divendres Sant amb la realització del Via Crucis que representa les 14 escenes de la Passió de Jesús en un ofici conjunt entre les esglésies del Roser, d'on sortirà a les 10 hores, i de Sant Martí, on finalitzarà. 

Ja per la tarda, l'església de Sant Martí es farà la Passió del senyor, a les 16,30h i al Roser serà a les 17h. A les 17,45h es tornarà a celebrar la processó de Jesús Natzarè, la Dolorosa i San Joan Evangelista sortint i arribant a l'església i fent un recorregut pels carrers més cèntrics de Cerdanyola. 

Més tard, a les 21h, serà quan es celebri el Via Crucis de la parròquia de la Santa Creu a Bellaterra.

La Vetlla Pasqual de dissabte será a les 20,45h  a la Parròquia del Roser; a les 21,30h a Sant Martí i a les 22,15h a la Santa Creu. També es faran diverses misses de Resurrecció a les 9, 11, 12,30 i 20h- a Sant Martí-, 11, 12 i 19h- al Roser i el diumenge tancaran les activitats litúrgiques de la Setmana Santa a la ciutat. 

*Fotografies J.R. Urbano