Sílvia Soler tanca curs al Cafè amb Lletres amb 'Nosaltres, després', una reconciliació amb la vida

L'escriptora Sílvia Soler presentarà al seu públic cerdanyolenc Nosaltres, després (Univers:2021). Serà el 19 de maig quan aprofundeixi en un llibre que ens parla de l’amor en totes les seves formes.

Nosaltres, després hi ha quatre personatges principals, dos homes i dues dones (la Marta, el Jim, la Rita i el Guillem) que s’estimen, se senten a prop els uns dels altres perquè tots arrosseguen ferides des que eren petits. En un moment determinat, han de fer front a un gran daltabaix i cadascun d’ells ho fa a la seva manera. 

La novel·la té dos espais protagonistes, una masia de l’Empordà i un pis de l’Eixample i dos àmbits temporals, el passat d’una nit a l’Empordà i el present barceloní que marquen el fil per on es mouen els personatges.

L’obra proposa conjugar el verb reconciliar-se amb els que estimem, amb els que ens han fet mal, amb el nostre passat o amb la vida en general.

L’autora, en una entrevista realitzada al programa Fet a mida de la Xarxa de Comunicació Local -a la que pertany Cerdanyola Ràdio- per la periodista ripolletenca Vanessa Raja, explica que fa molts anys que va decidir que “la rancúnia la volia fora” de la seva vida perquè només “t’omple d’agror” i destaca que li agrada la paraula reconciliació i els personatges de Nosaltres després “s’han de reconciliar amb el seu passat i amb la vida, un lloc que pot ser meravellós però també salvatge, i cal reconciliar-se amb el que t’ha tocat”.

En els dos anys que van trascorre entre Nosaltres després i la seva novel·la anterior, El fibló, Soler ha passat per una pandèmia, ha patit un càncer i ha sofert la mort de dos amics personals, “sotrac” aquest últim que li ha fet canviar la manera de veure la vida i que es reflecteix en la novel·la que defensa que la vida pot ser “un lloc inhòspit” però on has de jugar les teves cartes.

L’autora plasma a Nosaltres després el pes de la infància a la vida i a la novel·la els personatges estan marcats per un abandó, una ferida d’infància que els vincula especialment perquè el que et passa a la infància afecta l’adult que seràs després.

El llibre Nosaltres, després, de Sílvia Soler, es presentarà al Cafè amb lletres del 19 de maig, a partir de les 19 h i a la Biblioteca Central i no caldrà fer reserva prèvia encara que l'aforament serà limitat.

Moderarà la sessió del Cafè amb lletres de maig Anna Ballbona. La sessió s’enregistrarà i es penjarà a Internet en el canal municipal de YouTube.

Programa del Fet a Mida amb l'entrevista amb Sílvia Soler