El programa Celebrem l’Any Gabriel Ferrater ha organitzat la taula rodona Una mirada polièdrica de Gabriel Ferrater

El programa Celebrem l’Any Gabriel Ferrater ha organitzat la taula rodona Una mirada polièdrica de Gabriel Ferrater, una trobada de poetes que han conversat, recitat i cantat sobre la figura i l’obra d’una de les figures cabdals i sacsejadores de la poesia i la cultura catalanes.

Els poetes Jordi Julià i Jordi Llavina i la poetessa Marta Pessarrodona han projectat una mirada polièdrica de Gabriel Ferrater en una animada conversa que ha repassat moments de la vida pública i privada de Ferrater i s’han endinsat en poemes com Amistat del braç, A l’inrevés, Kensington, In memoriam o Cambra de la tardor.

El poeta i Doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la UAB, Jordi Julià, explicava que Gabriel Ferrater, traductor al francès de Poeta a Nova York de Federico García Lorca, “t’atrapa en els seus poemes ja sigui per la seva narració de fets quotidians o per la gran potència de les imatges creades, heretades de la seva època surrealista”.

Jordi Julià destaca també la gran capacitat de Ferrater per bastir una poesia de l’experiència que “parteix de situacions corrents per posar-les al servei d’una reflexió moral, per parlar sobre alguna por o algun desig que tothom ha pogut tenir en algun moment”.

Per Julià, Gabriel Ferrater és un poeta que juga deliberadament amb la tradició i dona un cop de destral a la poesia catalana irrompent amb uns poemes que prescindien de la rima, “amb versos molt llargs i narratius, com un Tom Waits de l’època, que canvia formal i temàticament la poesia que es venia escrivint”.

La propera activitat del programa Celebrem l’Any Gabriel Ferrater és l’espectacle Fil de memòria, amb Pere Arquillué dient versos de Ferrater acompanyat per la guitarra de Toni Ubach. Serà el proper divendres 8 d’abril, a les 20 hores, al Teatre Ateneu. El preu de les entrades és 15€ anticipada i 20€ a taquilla.