El Ple aprova el pla urbanístic del Parc Logístic que ocuparà els terrenys de l'Aiscondel

El Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola d'aquest mes d'abril ha aprovat de forma provisional un Pla de Millora Urbana d’Ordenació Volumètrica als terrenys que ocupava l’antiga Aiscondel a La Clota i on ara s’instal·larà un parc logístic empresarial.

El regidor d’ERC Íñigo Enterria considera que aquesta és una  “activitat legítima, però en el pitjor lloc per Cerdanyola”, destacant però que “els usos ho permeten i el propietari ha comprat” els terrenys. Enterria considera que això era previsible i caldria haver-ho evitat.

El regidor d’Esquerra insisteix en els problemes de mobilitat excessiva i contaminació que suposarà el parc logístic i les molèsties que significarà per al veïnat de La Clota i La Farigola. Enterria manifesta que l’estudi de mobilitat indica que hi hauran “més de 6.000 viatges al dia” amb 4.500 vehicles diaris en un sector que compartiran amb el Bosc Tancat o la nova zona esportiva riu sec. Des del punts de vista ambiental, el regidor apunta que “seran 1.450 tones de CO2 a l’any” i augura que “els veïns no estaran gaire contents”.

La regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó, però, considera que aquesta instal·lació serà positiva. La regidora del govern manifesta que li sembla bé que hi hagi activitat en aquesta zona, que espais com aquests “deixin d’estar abandonats i degradat”s, que l’activitat econòmica avanci i “generi llocs de treball” i que es millori tot l’entorn, com la masia Cordelles o la zona esportiva riu sec. Mimó recorda que “la parcel·la està qualificada d’industrial i una indústria és el que s’instal·larà a la zona”.

La parcel·la la comercialitza Segro, empresa britànica especialitzada en la gestió, la promoció i el desenvolupament d'actius logístics i industrials que ja compta amb centres logístics a localitats pròximes com Rubí o Martorelles.