El Servei Català de Trànsit disposarà d’una àmplia xarxa de controls viaris per a Setmana Santa

El Servei Català de Trànsit disposarà d’una àmplia xarxa de controls viaris, a més de carrils addicionals, patrulles de Mossos i estreta col·laboració amb els municipis amb més afluència turística per a l’operació sortida i tornada de Setmana Santa.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, explica que en l’operació sortida d’aquesta segona fase, que s’inicia a les 15 hores d’avui dijous i finalitzarà a les 15 hores de divendres, hi haurà 370.000 vehicles que es desplaçaran des de l’àrea metropolitana de Barcelona cap a d’altres destinacions. Pel que fa al retorn, que s’allargarà de les 12 de diumenge a les 24 hores de dilluns, mobilitzarà un total de 570.000 vehicles. Lamiel explica que l’alliberament de peatges ha incrementat la mobilitat, les retencions i la sinistralitat a l’AP7, el que ha obligat a endegar campanyes intensives de control i un dispositiu de informació per aprofitar al màxim la capacitat de la xarxa viària catalana.

Malgrat que els majors índex de mobilitat i sinistralitat es concentren a vies com l’AP7 i la C-63, la sinistralitat és força dispersa, el que obliga a una estratègia molt dinàmica que establirà 1.130 controls de carretera arreu del territori, a l’hora que es demana als conductors responsabilitat, control i prudència. Les vies que s’estima que concentraran més mobilitat són l’AP-7, la C-16, la C-17, la C-33, la C-35, la C-65, la C-31, l’A-2, la C-55, l’N-340 i l’N-145. Davant d’això, s’adoptaran unes mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit per augmentar la capacitat viària i millorar la fluïdesa en la mesura del possible.

A més del controls establerts a llocs estratègics de la xarxa viària, tant a zones de muntanya com a zones de mar; altres mesures importants són la posada en marxa dels carrils addicionals, una mesura que la supressió de peatges ha complicat, amb la novetat d’un carril addicional a l’AP-7 sud entre Vilafranca i el Papiol. També es destaca les restriccions de vehicles pesants i com a gran novetat les col·laboracions establertes amb diversos municipis amb una previsió de forta afluència de públic.

El cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, l’inspector Andreu Gonzalez, ha explicat que hi haurà un doble patrullatge complementari amb els vehicles uniformats, ben visibles i que donen sensació de tranquil·litat i pacifiquen el trànsit, i els vehicles camuflats per tal de detectar infraccions com ús indegut del mòbil o anar sense cinturó.

Des del Departament d’Interior esperen per a aquest cap de setmana una mobilitat similar a abans de la pandèmia, tal com indiquen les previsions d’ocupació del sector turístic, i confien en un comportament semblant al del passat pont de la Puríssima, sense víctimes mortals.