Els treballadors de Prezero acusen l’empresa d’intentar boicotejar la vaga

El Comitè de vaga de Prezero, la concessionària de recollida de residus i neteja viària de Cerdanyola, apunten a “la presència de vehicles sospitosos de pertànyer a altres explotacions o la seu central de l’empresa, durant aquesta matinada als carrers de la ciutat intervenint per alleugerar l’impacte de l’acumulació de residus”.

La plantilla indica que aquesta segona jornada de vaga s’ha iniciat “amb un important grau de crispació motivat per l’absència de negociació a instàncies de l’empresa” i per l apresència d’aquests vehicles, que, manifesten des dels sindicats, “fins i tot han provocat incidents de conducció temerària quan treballadors en vaga de Cerdanyola han volgut que s’identifiquessin”.

Aquesta situació ha fet que el Comitè de vaga hagi “posat en coneixement aquests fets” davant Inspecció de Treball i, indiquen, els serveis mínims del matí “avui hagin pogut sortir amb un moderat retard”. El Comitè ha indicat a l’empresa “que no tolerarà actuacions fora normativa que vulnerin el dret a la vaga que ha decidit exercir la totalitat d’operaris i algun dels comandaments intermitjos”. En aquest sentit, indiquen a la direcció, que, “per evitar malentesos, comuniqui als representants sindicals les matricules dels vehicles que hagin de fer actuacions inspectores o supervisores amb comandaments i vehicles de fora de l’explotació de Cerdanyola. Els sindicats reiteren que l’empresa en cap cas pot actuar “en el tractament i moviment dels residus suplint o complementant l’activitat dels serveis mínims”.

Els treballadors adverteixen que  el compliment dels serveis mínims es podria veure’s alterat “si el Comitè de Vaga i la plantilla torna a percebre vulnerat el seu dret a vaga amb pràctiques empresarials provocadores i fora de la llei, i el bon enteniment per poder garantir el dret a vaga i els serveis mínims pactats”.

Els representants dels treballadors han demanat, per via d’urgència, intervenir en l’Audiència Ciutadana del Ple de l’Ajuntament d’aquesta tarda per exposar les motivacions que han originat aquesta vaga i demanar una gestió proactiva del titular del servei, l’Ajuntament, davant del conflicte “per transformar les intencions en fets que propiciïn un acord acceptable que faci possible tornar a la normalitat del servei”.

La plantilla, de més de 130 treballadors, insisteix en acusar la direcció de Prezero d’immobilisme ja que “ni tan sols ha proposat una nova trobada formal amb la representació legal dels treballadors”, raó per la qual pensen demanar a l’autoritat laboral que els cridi “ formalment i via urgent a una nova reunió de mediació”. El Comitè assegura estar disposat “a seure, escoltar, proposar i argumentar tantes vegades com calgui, fins assolir un acord que sigui acceptat per la plantilla”.