ADE Vallès promou networkings bimestrals entre dones empresàries, directives i professionals de la comarca
16 de febrer de 2021 a les 10:29L’Associació de Dones Directives, Empresàries i Professionals ADE Vallès ha iniciat aquest mes de febrer una sèrie de trobades virtuals. Els networkings tindran lloc cada dos mesos i es realitzen en línia, a través de la plataforma Zoom.
Algunes de les avantatges que aporten els networkings són “conèixer altres dones professionals, retrobar-se, compartir coneixements, inquietuds i experiències, crear xarxes de suport i establir contactes per a futures col·laboracions empresarials”. Al menys així ho consideren les participants en la primera trobada virtual de l’Associació de Dones Directives, Empresàries i Professionals, ADE Vallès.
L’entitat impulsa des d’aquest mes de febrer una sèrie de networkings virtuals entre dones professionals de la comarca, que es realitzaran cada dos mesos via zoom. Segons la presidenta d’ADE, l’empresària Mònika Blasco Racero (La Original Communication) són “tardes diferents” que, en temps de pandèmia, supleixen els networkings presencials convocats periòdicament per l’associació vallesana fins el març de 2020.
La primera sessió de la sèrie de trobades virtuals, celebrada el dia 3 de febrer, va congregar una quinzena de dones professionals de sectors tant diversos com la salut, l’art, les finances, els recursos humans, el dret o la comunicació. A banda de les sòcies d’ADE, les sessions estan obertes a totes les dones professionals i directives de la comarca si bé, per participar-hi, cal inscriure’s abans.
En la primera part de la sessió, cadascuna de les assistents va disposar d’un minut per presentar-se i exposar el seu projecte empresarial o professional. Posteriorment es van crear sales de reunió, per tal d’afavorir un coneixement més profund en petit comitè i que funcionen com a espai d’intercanvi d’idees, webs i altres adreces de contacte. La trobada va finalitzar amb una reunió conjunta de totes les participants per compartir conclusions.
Propostes plantejades
La sessió va permetre conèixer diverses propostes plantejades per les participants. Així, Mercè Martí Queralt, directiva de Kreston Iberaudit, planteja la creació d’un club de lectura especialitzat o Virginia Bernal Barrio, creadora del programa El cafè de los sueños, aborda la possibilitat de realitzar una tertúlia radiofònica d’associades d’ADE.
També es va informar de les properes activitats formatives preparades pel dia 17 i 24 de febrer, així com la presentació del llibre Imparables: Comunicación para mujeres que pisan fuerte, el dia 8 de març i de la cessió per part de l’organitzadora d’esdeveniments Lidia Codinachs Mir d’un espai d’exposició a ADE Vallès, en l’edició 2021 del congrés Women Evolution.
La pandèmia
Les professionals van analitzar durant la jornada com afecta la pandèmia de la Covid-19 a projectes laborals liderats per dones i a la promoció de la igualtat en l’àmbit empresarial. Virginia Carreras, consultora en igualtat de gènere, destacava que “és molt important seguir aixecant la veu i parlar de les barreres que ens trobem cada dia, perquè el que no es veu no existeix”.
En aquest context, a la sessió es van abordar les dificultats que afecten algunes de les empreses, les declaracions d’Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTOs) o l’increment de l’atur femení registrat, però també les oportunitats que es generen en aquest difícil moment. Així, Lídia Codinachs considera que és “moment de pic i pala en l’acció comercial i la promoció”.
En aquest sentit, des d’ADE indiquen que empresàries com l’artista Andada Lasheras Carvajo, de Elateriercaffe, Pilar Bassas Vila, d’Humitas, o Nilza Sèlia Machatine Rungo, de Stel Serveis Administratius, han aprofitat “la conjuntura per, respectivament, reforçar projecte creatiu, diversificar el producte o ampliar els espais d’atenció al client, adaptant l’entorn laboral a les mesures de prevenció de la Còvid-19”.
La presidenta d’ADE va subratllar una de les frases de la trobada -“Ara és el nostre moment”- per posar en valor l’apoderament de les dones professionals. Segons Blasco, “les sòcies d’ADE són les nostres millors ambaixadores”, al temps que recorda la tasca formativa i de donar visibilitat al talent femení de l’associació.
Les integrants de la Junta, Anna Casamián Gould, de Pimienta Comunicación, i Cristina Arróniz Lorente, experta en recursos humans, van animar a les associades a impartir xerrades i formacions, a més d’oferir-los-hi la realització de consultories en el marc de col·laboracions d’ADE amb ajuntaments del territori.
La propera sessió dels networkings virtuals tindrà lloc a la primavera.
Activitats formatives
D’altra banda, des d’ADE s’informa de l’obertura d’inscripcions a diverses activitats formatives de l’entitat:
- 17 de febrer. Taller en línia: Com recuperar l’Iva de les factures impagades. Amb Elena Ramirez Marin (kreston iberaudit) . De 17 a 18 hores. Inscripcions obertes a https://www.inscribirme.com/comrecuperarlivadelesfacturesimpagades
- 24 de febrer . Taller en línia. Lideratge. Amb Mercè Martí Queralt (kreston iberaudit) . De 17 a 18 hores. Inscripcions obertes a https://www.inscribirme.com/lideratge
- 8 de març. Presentació en línia del llibre Imparables: Comunicación para mujeres que pisan fuerte de Teresa Baró Caltafau, premi Constància en els premis Ade Vallès 2020. Pendent d’obrir inscripcions.
ADE Vallès
Amb seu al Parc Tecnològic del Vallès (PTV) de Cerdanyola ADE Vallès va ser fundada l’any 2012 amb el triple objectiu de promoure la presència de dones als consells administratius, donar visibilitat a l’emprenedoria femenina generant sinergies i apoderar la dona professional a través de formació especialitzada. L’entitat organitza de forma habitual trobades i intercanvis professionals entre dones directives, empresàries i professionals així com sessions formatives obertes i actes lúdics per a les sòcies i simpatitzants.
Durant aquest exercici 2021, dedicat a l’Any de l’Art, la majoria d’activitats s’han traslladat de forma excepcional, a les xarxes socials a través de les quals segueix oferint formació especialitzada i promocionant trobades, si bé, majoritàriament, en format virtual.
L’equip directiu d’ADE Vallès, que presideix l’empresària santcugatenca Mònika Blasco Racero, està format per empresàries, directives i professionals de Cerdanyola, Sant Cugat, Montcada i Reixac, i Sabadell, entre d’altres municipis del Vallès Occidental i Oriental.