Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Adhesió unànime del Ple contra la violència vers les dones
Adhesió unànime del Ple contra la violència vers les dones

Adhesió unànime del Ple contra la violència vers les dones

26 de novembre de 2004 a les 0:00

El Consistori de Cerdanyola s’ha adherit unànimement al manifest de la Taula de Dones de la ciutat d'adhesió al Dia Mundial contra la Violència vers les Dones, jornada reivindicativa que es commemorava ahir. La regidora de la Dona de l’Ajuntament, Rosa Guallar, destaca que el manifest el podia presentar qualsevol altre membre del Consistori pel consens existent en mostrar la repulsa total a la violència de gènere.

Rosa Guallar indica que el manifest expressa un sentiment ambivalent entre “el rebuig, la indignació i el dolor” per un problema amb arrels en el patriarcat social existent i “l’esperança i optimisme moderat” per l’elaboració de la nova Llei Integral contra la violència vers les dones.

La regidora del PAS, Gemma Jaumandreu, va intervenir per reclamar el protagonisme dels vincles humans i solidaris entre les persones, mentre la regidora d’Educació, Montserrat Puig, va destacar la celebració ahir per la tarda d’una taula rodona amb la participació de representants dels diversos serveis que participen en el Protocol d’Atenció a les Víctimes de la Violència Domèstica.

Ponts i no murs entre Israel i Palestina

Quatre mocions més es van presentar al Ple.  Una defensada per la regidoria de Drets Civils per adherir-se a la Resolució dels municipis europeus per la Pau a l'Orient Pròxim i a la campanya Ponts i no murs entre Israel i Palestina i condemnar un mur que "impedeix tota represa del procés de pau" i "tot acte de caràcter racista i antisemita" a l'Orient Pròxim i qualsevol altre lloc. El regidor de Drets Civils, Josep Balcells, destacava l'objectiu “d’estendre ponts entre dues comunitats”. El PAS votava en contra per considerar que la moció dóna vist-i-palu a la fulla de ruta que "implica la renúncia als seus territoris" per part de Palestina, "un poble de patiment secular sotmés a un lent genocidi".

Desequilibri fiscal

ERC va presentar dues mocions que el govern en conjunt va assumir com pròpies. La primera feia  fan referència al desequilibri fiscal que pateix Catalunya i que xifren, pel que fa a l'any 2002, en 14.700 milions d'euros. El portaveu del PP, Antonio González, va criticar que “importin més els territoris que les persones” i va preguntar que passaria si demanessin el mateix els barris amb més renda de la ciutat com Bellaterra. “Seria un efecte boomerang de la proposta”, assegurava González tot destacant que trencar l’acual sistema fiscalsuposaria “destruir la convivència”.

La portaveu d’ERC, Montserrat Puig, preguntava perquè no es fa pública la balança fiscal entre Catalunya i l’Estat i recordava que en cap cas es pot considerar Catalunya com un país ric.

Els papers de Salamanca

La segona proposta d'ERC assumida pel govern reclamava un "retorn íntegre dels documents catalans espoliats a Salamanca" i el suport municipal a la Comissió de la Dignitat que tira endavant aquesta campanya. El punt es va aprovar amb l’abstenció del PP que, en tot cas, reclama que es garanteixi la unitat de l’arxiu de Salamanca i que els papers retronats es dipositin en un arxiu.

Mobilitat i transports

El PAS també presentava altre moció, aprovada pel Ple, per demanar l'aplicació de diverses mesures per fer front als problemes generats per l'ús excessiu del transport privat i demanar a les entitats competents la promoció del transport públic per l'accés a Cerdanyola i per la mobilitat en el seu interior, activar campanyes pedagògiques per al ciutadà i activar un pla de peatonalització.