Aerofybers guanya la Beca Rotary a l’Emprenedoria per a una nova tecnologia per fer aerogels a base de cel·lulosa
30 de novembre de 2022 a les 12:47Aerofybers, projecte d’Albert Calleja i Isaac Benito, que han desenvolupat i patentat una nova tecnologia per produir aerogels a base de cel·lulosa, ha rebut la Beca a l’Emprenedoria que atorga el Rotary Club de Cerdanyola. Aerofyber es diferencia dels aerogels que ja existeixen en el mercat, per ser més absorbents i ecològics
Aerofybers, projecte d’Albert Calleja i Isaac Benito, que han desenvolupat i patentat una nova tecnologia per produir aerogels a base de cel·lulosa, ha rebut la Beca a l’Emprenedoria que atorga el Rotary Club de Cerdanyola. Aerofyber es diferencia dels aerogels que ja existeixen en el mercat, per ser més absorbents i ecològics.
Aquesta nova tecnologia es pot aplicar a una gran quantitat de camps, com: els envasos alimentaris i isotèrmics, la salut del consumidor, la biomèdica, la cosmètica, la construcció (com a aïllament) i la bioremediació (com a absorbent químic).
Aquesta edició de la Beca Rotary a l’Emprenedoria ha comptat amb tres projectes finalistes i un accèssit. El primer d’ells és Inari, de Diana Marré, Bruna Álvarez i Estel Malgosa, que vol aplicar el coneixement científic en els àmbits dels processos reproductius i la criança d’infants i adolescents, a través de serveis d’orientació, i acompanyament, formació especialitzada a professionals de la salut i l’educació, i consultoria i assessorament.
Go Up, de Paula Andrea Camargo, és el segon projecte finalista i dona serveis d’alta qualitat a empreses relacionades amb el turisme MICE ( reunions, incentius, conferències, congressos i exposicions), de transport, reserva d’hotels, organització d’esdeveniments i experiències d’oci úniques i inoblidables.
El tercer projecte finalista de la Beca Rotary és EnMent Coop, d’Oriol Barat i Sergi Novell, que té com a objectiu democratitzar i obrir l’accés a serveis de psicologia i altres serveis psicosocials, a través d’un portal web i una aplicació on es posaran en contacte professionals de la psicologia que oferiran els seus serveis a preus reduïts a col·lectius desfavorits. Això serà possible a través de la construcció d’una xarxa formada pel patrocini d’empreses privades en col·laboració amb les administracions i institucions de caràcter social.
El jurat també va concedir un accèssit al projecte My Safe Drink, d’Alejandro Di Vincenzo Toscano i Anna Maria Toscano, pensat per a compra, venda i distribució de productes relacionats amb la seguretat i protecció de les begudes en llocs d’oci (discoteques, concerts, esdeveniments, fires, platges etc.) per prevenir la submissió química, evitant possibles agressions sexuals, robatoris i segrestos, i evitar que la beguda es pugui vessar o embrutar amb la pols, insectes, sorra, aigua, etc.