Ajuntament i Àrea Metropolitana firmaran al maig el conveni de finançament del bus urbà
5 d'abril de 2024 a les 7:49El govern municipal considera que aquest pacte de finançament, en què l’AMB assumirà dues terceres parts i la restant l’Ajuntament, garantirà millores de servei per a un transport públic de qualitat.
L’Ajuntament de Cerdanyola ultima la negociació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) pel traspàs de la gestió dels autobusos urbans. La regidora de Mobilitat, Conchi Martínez, indica que el conveni de finançament està a punt de firmar-se -espera que al maig- i que contempla que el municipi assumeix una tercera part del cost total de licitació, d’1’5 milions d’euros, que ve donada per la millora del servei en innovacions tècniques, renovació de flota o augment en línies, expedicions o horaris.
Conchi Martínez assegura que l’acord és una prioritat per al govern amb l‘objectiu de garantir un servei de qualitat i anuncia que posteriorment es farà un redisseny de les línies de bus urbà en un servei que la ciutadania “espera i mereix” que tingui millores. Un cop firmat l’acord, l’AMB podrà impulsar la licitació del servei.
L’Ajuntament de Sant Cugat ha reclamat 20 milions d’euros a l’AMB en concepte d’endarreriments per considerar que la institució metropolitana s’havia de fer càrrec d’aquest finançament fa anys. Martínez indica que el govern de Cerdanyola no ha optat per aquest enfrontament perquè considera que la via de col·laboració entre administracions és més efectiva ja que entrar en conflicte no garanteix el servei de qualitat, “quan abans i millor”. No obstant això, la regidora explica que cada municipi té les seves particularitats i una realitat diferent.
La regidora subratlla que la mobilitat és un tema clau per a la ciutat en aquest mandat ja que cal apostar per una mobilitat sostenible que no s’entén sense integrar molts aspectes transversals d’una ciutat començant el transport urbà, però també l’interurbà i molts altres elements. En aquest sentit, Martínez explica s’estan fent reunions amb la Generalitat per la millora del bus interurbà, on apunta que l’E3 presenta “moltíssims problemes a Cerdanyola”, o l’aposta pel túnel d’Horta ferroviari ja que “aquesta part del Vallès mereix que es faci aquesta inversió”, cosa que, aclareix, no s’oposa al desdoblament del túnel de Vallvidrera. Conchi Martínez destaca però que cal apostar per altres aspectes com l’habilitació de carrils bici, la instal·lació d’electrolineres o l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions, entre d’altres elements que han de potenciar la mobilitat sostenible.