Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Al mosquit tigre ni una gota d’aigua!

Al mosquit tigre ni una gota d’aigua!

11 de juny de 2020 a les 12:25

L'augment de les temperatures i les pluges de la primavera comporten la reaparició del mosquit tigre i la seva capacitat d'actuar com a vector d'alguns tipus de malalties. Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

El doctor Roger Eritja, biòleg del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals de la UAB i especialista en mosquit tigre, explica que aquest mosquit se’l reconeix perfectament per la seva línia blanca al centre del tòrax. Només piquen les femelles, que volen baix i són àgils i ràpides, picant a les cames. El mosquit tigre actua entre maig i novembre, amb una capacitat de desplaçament d’uns 400 metres, li agraden les zones ombrívoles i es preferentment d’acció diürna i en exteriors.

Amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i minimitzar els riscos derivats de la presència del mosquit tigre, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments a la seva web diversos materials de difusió i informació. La campanya Al mosquit tigre ni una gota d’aigua insisteix en la responsabilitat col·lectiva d’eliminar els llocs d'aigua on creixen.

També es fan arribar alguns consells per evitar la seva picada, com instal·lar tela mosquitera a les finestres, vestir roba que cobreixin la major part del cos, limitar les estades a l’exterior en horari diürn. Si rebem la picada del mosquit tigre es recomana rentar i desinfectar bé la zona afectada i aplicar fred amb gel  per alleugerir el dolor, evitant gratar-se.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004.