Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Amic Amat, el testimoni fotogràfic de la pandèmia a Cerdanyola
Amic Amat, el testimoni fotogràfic de la pandèmia a Cerdanyola

Amic Amat, el testimoni fotogràfic de la pandèmia a Cerdanyola

8 de juliol de 2021 a les 14:43

L’Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (Afocer) presenta a la Elisa Arimany una mostra col·lectiva fotogràfica que ha capturat des de diverses òptiques la pandèmia de la Covid-19 i com l’hem viscut a la ciutat. Es podrà veure fins al 31 de juliol.

Per a titular el seu darrer treball col·lectiu, l’Afocer ha mirat cap a Ramon Llull i el seu Llibre d’Amic i Amat, una obra didàctica que ha de servir de guia al lector per acostar-se a Déu. No és aquesta, la pretensió de l’exposició de les fotògrafes i els fotògrafs de l’entitat cerdanyolenca que vol documentar i recollir què ha suposat l’any 2020, any de pandèmia de la Covid-19, per a la ciutadania amb l'objectiu d'acostar-nos una realitat coneguda després d'un any molt dur. Un 2020 en què la pandèmia ha generat angoixes i grans pèrdues, a nivell personal, social, laboral o econòmic, però també afectiu.

No obstant això, l'Afocer defensa que el 2020 "també ha estat un any en què hem pogut recuperar coses molt importants que, en les presses del dia a dia, queden arraconades per altres coses més “urgents" i afegeixen han volgut fer un homenatge a l’Amistat adeçant-se a a l’espectador, a qui dediquen la mostra i qui dóna sentit al projecte creatiu. Així, els fotògrafs participants volen llençar un missatge a l'espectador de la seva obra:  !amb tu hem rigut, hem plorat,  he pogut mostrar-me vulnerable" perquè "m’estimes i m’acceptes i t’estimo i t’accepto tal com som".

Durant la inauguració de lexposició Amic Amat a la Sala Elisa Arimany, la comissària, Glòria Molina, va explicar que es tracta d’un treball col·lectiu desenvolupat durant un any: un tot heterogeni, com ho són les persones que hi han aportat fotografies. Molina subratlla, això sí, que l’amistat, el vincle, la necessitat de saber-se un i l’altre, formen el fil conductor de la mostra. Les fotos que es poden veure a la mostra són de Carme Aldana, Lluís Clotet, Joan Expósito, Xavier Loncà, Antoni Marín, Maria Núria Moreno, Jordi Prades, Enric Borderias, Núria Durán, Magda Llorens, Pere López, Glòria Molina, Miquel Pons i Vicenç Semper. L'equip de producció l'han format Carme Aldana, Maria Carmen Benítez i Glòria Molina. 

El regidor de Cultura, Oscar Pons, va fer arribar la seva felicitació a l’entitat per la "gran qualitat artística i humana dels treballs de les persones fotògrafes de l’Afocer", plasmat en unes fotos que documenten "una de les tragèdies més importants a les què ens hem enfrontat junts" i que ja formen part de la història de Cerdanyola.

Galeria d'imatges