Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Arqueòlegs de la UAB troben una ciutat perduda a la selva de Nicaragua

Arqueòlegs de la UAB troben una ciutat perduda a la selva de Nicaragua

14 de novembre de 2002 a les 0:00

Un equip d’arqueòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha descobert a la selva del sud de Nicaragua un conjunt de grans plataformes similars a les grans piràmides centreamericanes. Les plataformes, situades a la zona de Kukra Hill -a 650 quilòmetres al sudest de Managua- es van construir fa uns 2000 anys amb finalitats encara desconegudes.

Segons indiquen des de la UAB, el jaciment arqueològic descobert consta de tres grans plataformes, d’una alçada d’entre 7 i 8 metres, cadascuna d’elles amb rampes el·laborades amb roques, terra i altres materials encara no identificats. Les dues plataformes més grans tenen una superfície de 100 m2 i al voltant de totes elles hi ha estructures associades més petites.

El complex està situat dalt un petit turó a Kukra Hill una localitat del Carib nicaragüenc, envoltada de selva, a la qual només s’hi pot accedir mitjançant transport aquàtic o aeri. Com que la zona és molt plana, des de la part superior de la plataforma més gran hi ha una visibilitat d’entre 30 i 40 quilòmetres.

Els investigadors remarquen que la rellevància de la descoberta es fonamenta en què es troben en un lloc on fins ara es desconeixia l’existència de restes i de construccions arqueològiques. A més, es tracta de plataformes molt diferents a les construccions arcaiques que els anglesos van trobar al Carib de Nicaragua en els segles XVII i XVIII.