Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Arrenca la IV edició del Talent Factory School L'equip de Cerdanyola amb l'alcalde, Carlos Cordón

Arrenca la IV edició del Talent Factory School

11 d'octubre de 2024 a les 8:52

Un taula rodona a la Barcelona New Economy Week i amb els alcaldes de les ciutats com a protagonistes va donar el tret de sortida al programa d’emprenedoria per a joves.

Ja s'ha posat en marxa una nova edició del Talent Factory School i ho va fer ahir dijous en el marc de la Barcelona New Economy Week (BNEW), una setmana que reuneix esdeveniments singulars de diferents sectors de la nova economia, entre ells el talent, i que s’ha celebrat a l’edifici DFactory de la Zona Franca.

L’esdeveniment va comptar amb la taula rodona ‘Futur Compartit: Joves i Noves Economies en el Diàleg Municipal’, on hi han pres part els alcaldes i alcaldesses de les ciutats que participen en el Talent Factory School: Cerdanyola, Gavà, Sant Boi, Sant Feliu i Esplugues, a més de la tinenta d’alcaldessa d’Empresa de l’Ajuntament de Viladecans.

Aquesta és la quarta edició del Talent Factory School i la segona en la qual participa Cerdanyola amb un equip de joves format per alumnes dels instituts Forat del Vent (Ivan Fagundez i Lucas Delgado), Pere Calders (Ivet Montenys i Paula Makole) i Ramon Fuster (Gabriel Cosentino i Albert Redondo). Ahir mateix, els equips van començar a treballar amb els diferents reptes que se’ls hi han plantejat.

L’equip cerdanyolenc haurà de dur a terme un projecte relacionat amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 11 (Ciutats i comunitats sostenibles). Més exactament, els joves buscaran solucions per reduir l’ús d’envasos de plàstic a la ciutat. A la fase següent, l’equip es reunirà amb una empresa de la ciutat, Natura Bissé, per iniciar la creació d'una solució innovadora i viable al repte plantejat. Comptaran amb el suport de professionals destacats de l'àmbit empresarial, els quals els assistiran en la identificació del problema. Posteriorment, rebran una formació a Design Thinking per entendre i empatitzar amb la necessitat presentada.

La tercera fase reunirà tots els equips al Centre de Recursos de l'Aigua (CREA) d'Aigües de Barcelona, on treballaran a perfeccionar-ne la presentació mitjançant la tècnica de l'Elevator Pitch.

Finalment, l'esdeveniment culminarà amb la presentació de les solucions finals i les defensaran davant una ronda de preguntes formulades pel jurat. Després de les presentacions, el jurat es reunirà per compartir-ne les valoracions i deliberarà per determinar l'equip guanyador d'aquesta quarta edició.

L’equip que resulti vencedor gaudirà d’un viatge a una capital europea, on podran conèixer de prop el seu ecosistema emprenedor.