Arriba la Tardor Solidària: Tots els mons al MAC
11 d'octubre de 2024 a les 7:34El programa proposa diverses activitats artístiques sobre els Drets Humans, des d’exposicions fins a col·loquis i cinema. En aquesta edició, s’exposarà la lluita pels drets de les dones a diferents indrets del món i es posarà en valor la tasca local i internacional de les entitats locals de cooperació.
L ‘encarregat de donar el tret de sortida a la Tardor Solidària serà l’INDIFEST. Festival de Cinema Indígena, activitat organitzada per l’entitat Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes. El 17 d’octubre a les 18 h, la Biblioteca Central de Cerdanyola acollirà la sessió 'Territori: Emergència climàtica i aigua', en la qual es projectaran quatre curtmetratges: Reflection in the Marsh (13’), Tahnaanooku' (7’), Journey to our homeland (24’) i Entropy (10). Aquesta sessió comptarà amb la presència de Domingo Hernández Ixcoy, coordinador de l’Associació Maya Uk' U'x B'e (Guatemala), que treballa nacionalment i internacional, creant i promovent un corrent polític per la reconstitució del Mayab’ Tinamit, i contribueix a l’enfortiment del projecte polític maia. En el col·loqui, participaran alumnes de l’Institut Jaume Mimó.
El pati del Museu d’Art de Cerdanyola acollirà l’exposició 'La dona a l'Afganistan dels talibans' del 22 d’octubre al 7 de novembre. Per complementar aquesta exposició, l’escriptora i activista afganesa Nadia Ghulam oferirà una xerrada el dia 30 d’octubre a les 18 h al MAC.
Entre d’altres activitats, el diumenge 17 de novembre a les 18.30 h tindrà lloc al Teatre Ateneu l’espectacle 'Black Side Story', a càrrec de la Cia. Miquel Ripeu. Miquel Ripeu, Elias Torrecilla i Xavi Quero surten a l'escenari amb un pla agosarat: posar fi a tot el racisme en una hora. Mostraran realitats habituals amb un llenguatge fresc i proper, amb molta interacció amb el públic, música original, cant, ball i molt humor. L’entrada és gratuïta. Més endavant, podreu retirar la vostra entrada a https://teatre.cerdanyola.cat/
L’organització del programa ha comptat amb la participació de la Fundació Roser de Maig, l’Associació per al Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica i Creu Roja, principalment.
Altres entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació proposen diverses activitats vinculades a la seva experiència en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i els drets humans.
- Presentació del I Concurs Literari Solidari
A càrrec de l’Associació per al Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica (ADIA)
25 d’octubre a les 18 h
Lloc: Ateneu de Cerdanyola (Carrer de la Indústria, 38-40)
Aquest concurs té l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre la Declaració de Drets Humans Universals. Hi haurà dues categories diferenciades: joves de 12 a 17 anys i adults de més de 18 anys.
- Mostra fotogràfica 'ACAU: 25 anys de solidaritat a Burkina Faso'
A càrrec de l’Associació Coordinadora d'Ajuda Unida (ACAU)
De l’1 al 15 de novembre
Lloc: Ateneu de Cerdanyola (Carrer de la Indústria, 38-40)
Les fotografies que s'exposen mostren la tasca que ACAU ha acomplert a Burkina Faso a través del seu programa de cooperació al desenvolupament.
- CANTDEFINE.ME
A càrrec de l’Associació d’Amics del MAC (AMAC)
Del 8 de novembre al 31 de desembre
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola (Carrer de Sant Martí, 88)
Mostra d’art emergent vinculada als conflictes bèl·lics, la preservació de la identitat i la transculturalitat.
- Exposició 'Destí Igualtat'
A càrrec de la Fundació Vicente Ferrer
Del 15 al 30 de novembre
Amb aquesta exposició coneixeràs la història de Nagalakshmi, una de les primeres dones conductores de rickshaw (bicicleta-taxi) a l’Índia, i d’altres dones que han trencat barreres contra les desigualtats.
Lloc: Biblioteca Central de Cerdanyola (Plaça Enric Granados, 1)
- Projecció i col·loqui del documental 'La Kafala, esclaves del segle XXI'
A càrrec de la Fundació Pau i Solidaritat - CCOO de Catalunya
19 de desembre a les 18 h
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola (Carrer de Sant Martí, 88)