Ascamm i Cecot fan balanç exitòs de la seva formació
19 de febrer de 2015 a les 12:07Un 70% dels alumnes que participen en els cursos de formació ocupacional d'Ascamm aconsegueixen al final dels seus estudis, un lloc de treball en empreses metall-mecàniques, segons indica el propi centre tecnològic de Cerdanyola. La patronal Cecot, per la seva banda, destaca que s'han format 6.700 persones als seus cursos al 2014.
Ascamm remarca que programa diferents cursos formatius sobre diferents especialitats industrials a les quals els alumnes poden inscriure, després d'haver superat, prèviament, un procés de selecció,
En l'edició d'aquest any s'han previst cursos sobre processos de mecanitzats, control numèric i disseny de matrius. Al final dels mateixos, els alumnes adquireixen les competències necessàries per a la seva inserció laboral com operaris de màquina-eina i delineants d'utillatges
Marc Capellades, director de formació de Fundació Ascamm, manifesta que "aquest tipus de formació no solament aconsegueix la inserció laboral dels alumnes, sinó que es dóna resposta a la necessitat de personal qualificat per part de les empreses en algunes professions tècniques amb alta demanda laboral".
Els cursos són gratuïts ja que són subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), tenen una durada d'aproximadament 700 hores i es perllonguen al llarg de mig any.
Balanç de la patronal Cecot
Aquesta setmana, Cecot Formació també ha fet balanç de la gestió desenvolupada el 2014, amb un resultat de prop més de 6.700 persones formades, en un total de 1.037 accions formatives distribuïdes en 46.989 hores lectives.
Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació, ha destacat la creixent incorporació del Lifelong Learning, “el que coneixem com la formació al llarg de tota la nostra vida professional”, per part dels treballadors i les empreses, en el seu dia a dia. Aquesta formació ens capacita per trobar feina, ens permet adaptar-nos i créixer en el nostre lloc de treball i ens ajuda a fer un salt qualitatiu cap al nostre futur professional. I el nostre objectiu a Cecot Formació és “el d’acompanyar als treballadors/es en totes les fases d’aquest procés, oferint una formació de qualitat, ajudant a les empreses i als treballadors i treballadores per millorar les seves competències i habilitats professionals. D’aquesta manera ajudem l’empresa a ser més competitiva”.
Al llarg del 2014 el total de treballadors/es en actiu formats per l’entitat és d’un 70% enfront del 30% en situació d’atur. “De fet, des del 2011, el volum total de treballadors/es en actiu que hem format s´ha incrementat en un 30%”, afirma Martínez. Aquest canvi es pot correlacionar amb un increment important de la formació realitzada per part directius/ves d’empreses en temes de gestió empresarial, econòmics, màrqueting o noves tecnologies.
Cecot Formació diferencia en el seu balanç de gestió dues línies de formació contínua dels treballadors/es en actiu. Per una banda, hi ha la formació transversal i, d’altra banda, la formació contínua especialitzada que vol donar resposta a necessitats específiques pròpies d’un lloc de treball concret o sobre una nova normativa.
Les àrees de formació transversal en què més gent s’ha format són idiomes (amb un 19% del total de la formació) i tecnologies informàtiques (amb un 11% del total de la formació). L’àrea d’idiomes és, des de sempre, una de les més demandades, especialment l’anglès, des de Cecot Formació s’ha detectat que cada vegada hi ha més gent que té més bon nivell d’anglès i, si abans els cursos més sol·licitats eren els de nivell bàsic, ara el pes de la demanda recau en els nivells intermedi i avançat.
Les àrees de formació específica més demandades el 2014 han estat l’economicofiscal (amb un 12% del total de la formació) i la de màrqueting i comercial (amb un 11% del total de la formació). La formació sectorial també s’inclou dins d’aquesta formació específica, els sectors que més es formen són metall i químic.
Aquest darrer any s’ha consolidat la formació específica per a les àrees laboral i fiscal, oferint formació especialitzada en aquestes àrees amb l’objectiu d’acompanyar a les empreses en el procés d’introducció de novetats normatives i avançar-se a les necessitats pròpies d’aquestes àrees.