Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Ca n’Ortadó tornarà a ser la seu del Museu d’Història de Cerdanyola
Ca n’Ortadó tornarà a ser la seu del Museu d’Història de Cerdanyola

Ca n’Ortadó tornarà a ser la seu del Museu d’Història de Cerdanyola

31 de maig de 2024 a les 7:14

Entre 1998 i 2010, l'edifici de ca n’Ortadó, l’antiga masia Rosa de la plaça de Sant Ramon va ser la seu del Museu d’Història de Cerdanyola amb una exposició permanent que resseguia el fil de la ciutat, el territori i la seva gent al llarg del temps. El Ple de l’Ajuntament ha aprovat, per unanimitat, recuperar l’edifici com a Museu d’Història i una aportació de 601.062 euros per a la seva rehabilitació.

La regidora de Planificació Urbanística i Obres Públiques explicava el projecte de remodelació tant per reparar patologies com per adequar els espais interiors amb recepció i espai d’exposicions a la planta baixa, l’exposició permanent a la primera planta i al segon pìs un espai de conservació i consulta de documents.

Eulàlia Mimó explica que, pel que fa a la reparació de patologies, s’eliminaran desperfectes, es repararan esquerdes i es faran obres d’impermeabilització, entre d’altres qüestions, al temps que s’aplicaran millores d’accessibilitat, d’eficiència energètica i d’il·luminació respectant en tot cas la condició de ca n’Ortadó d’edifici inclòs al Catàleg de Patrimoni de Cerdanyola.

Des d’ERC, Gemma Estopà va preguntar què passarà amb el Consorci de Normalització Lingüística, que te actualment la seu a ca n’Ortadó, i la regidora de Museus, Pilar Adell, va explicar que es traslladaran a quatre espais, amplis i reformats, de can Serraperera.

Des de Guanyem, Cristina Gallardo, tot i estar d’acord en recuperar l’edifici com a Museu d’Història, considera precipitat aquest expedient ja que creu que “no hi ha un projecte cultural al darrere” que faci necessari el projecte de construcció

Pilar Adell recorda que ca n’Ortadó ja va ser la seu del Museu d’Història i que hi ha un projecte cultural al darrere d’aquesta recuperació al temps que anuncia que “en breu estaran finalitzats els plans estratègics dels museus de la ciutat”.

Aquest tema protagonitzava un altre dels punts importants del Ple: una modificació de pressupost per valor de 2.159.704 euros procedents de romanents de tresoreria que es destinaran a despesa corrent i inversions, la més destacada d’elles, precisament, la de rehabilitació de ca n’Ortadó, amb 601.062 euros.

El regidor de Finances, Javier Sánchez, informava d’altres destins d’aquesta modificació de crèdits, com la millora de l’Escola Bressol Montflorit (180.000 euros), la reforma de la teulada de les naus dels locals dels Castellers i CEM Cerdanyola (90.000 euros) o la reforma dels desperfectes causats per l’última gran tempesta a la nau de la brigada d’obres (48.400 euros).

La instal·lació de finestres de la comissaria de la Policia Local i la nova app de seguretat ciutadana, la reforma de dos habitatges amb destí social, la reforma del parquet del PEM Guiera, un conveni amb Cerdanyola Comerç i Serveis, recursos per a activitats de memòria democràtica, pagament de despeses de la SGAE i del Festival de Blues o el manteniment d'espais de jocs infantils són altres destins d’aquest canvi pressupostari en què també destaca un suplement del contracte recollida de residus i neteja viària de 705.000 euros.

Aquest últim punt va ser criticat per ERC i ECP. El regidor d’Esquerra Íñigo Enterria assegura que el servei de recollida de residus i neteja viària té un cost final de 9 milions d’euros i que cap ciutadà considerarà que es presten serveis per aquest cost, mentre Pedro Arco, d’ En Comú Podem, insisteix en la necessitat de fer una auditoria a l’empresa concessionària del contracte més important de l’Ajuntament.