Casa en flames obrirà el curs cinematogràfic dels Xiscnèfils
4 de setembre de 2024 a les 7:19La pel·lícula en català més vista de l’última dècada, Casa en flames, de Dani de la Orden, obrirà el cicle de pel·lícules de qualitat en versió original que programa el cineclub Xiscnèfils el pròxim 19 de setembre. Els dos següents llargmetratges del nou curs seran la italiana La Quimera i l’alemanya El cielo rojo
Casa en flames, protagonitzada per Emma Vilarasau, Alberto San Juan, Clara Segura i Enric Auquer, ha esdevingut la pel·lícula en català més vista dels últims deu anys a Catalunya, superant Alcarràs.
El llargmetratge de Dani de la Orden gira al voltant de la reunió d’una família un cap de setmana a la Costa Brava. Montse (Emma Vilarasau) està emocionada perquè podrà veure tots els seus membres. Divorciada fa temps, el seu ex té una nova parella, els seus fills han crescut i fa temps que fan la seva vida sense fer-li cap cas, però a la Montse res ni ningú aconseguirà fastiguejar-li els ànims; fa massa temps que espera aquest moment, massa temps que somia amb ell: aquest cap de setmana serà peti qui peti un cap de setmana ideal... encara que per això ho hagi de cremar tot.
De la Orden, director de films com Barcelona nit d’estiu, Litus o 42 segons, apunta que Casa en flames parla d’estimar-se malament i de les pors dels diferents personatges, en una pel·lícula que té un gran pes en les interpretacions d’un repartiment coral:
Casa en flames es projectarà el dijous19 de setembre a l’Ateneu a partir de les 20.30 hores. Les següents pel·lícules que presentaran els Xiscnèfils, sempre en dijous, a les 20.30 hores i a l’Ateneu, seran la italiana La Quimera, dirigida per Alice Rohrwacher, el 26 de setembre i El cielo rojo, de Christian Petzold, el 3 d’octubre.
El cineclub Xiscnèfils celebra enguany el seu XXX aniversari, 3 dècades en què ha projectat més de 900 pel·lícules de totes les èpoques, gèneres i continents i sempre amb segell de qualitat i en versió original. Al mes de març, Cerdanyola.info publicava un reportatge en què es feia un repàs a aquesta història social i cultural: