Cerdanyola Comerç i Serveis celebra deu anys de vida i brinda per un futur ple de reptes il·lusionants
22 d'octubre de 2024 a les 7:55Cerdanyola Comerç i Serveis celebrava el seu desè aniversari diumenge a Can Serraperera amb un acte senzill i emotiu que va reunir comerciants, representants de Cerdanyola Empresarial, Gremi d’Hostaleria, mercats municipals, PIMEC i autoritats per brindar per una entitat que en una dècada de vida ha consolidat una marca i és referent a la ciutat.
El president de Cerdanyola Comerç i Serveis, Xavier Olivé, recordava com va néixer l’associació, fruit de la fusió de quatre entitats comercials: Rovell de l’Ou, Fontetes, Eix-Centre i casc Antic i els dubtes dels primers moments que suplien amb molta empenta i il·lusió. Olivé comenta que durant aquesta dècada han sabut mantenir l’esperit inicial i han sabut créixer bé i superar moments difícils: el final de la crisi econòmica, canvis d’hàbits de consum amb la irrupció el comerç electrònic, la pandèmia que va sacsejar tothom o els canvis de govern a l’administració local.
En aquest sentit, destaca la pandèmia de la Covid-19 com el moment més difícil, un moment “de replantejar-se com funcionaven cadascú de nosaltres amb els nostres clients i tornar-hi a connectar. Però també va ser un moment de molta resiliència i adaptació a les noves circumstàncies”.
Però Xavier Olivé també remarca que han assolit la fita dels 200 socis (tenen 202) que s’havien proposat a l’inici i que han viscut moments de molta satisfacció com “veure la nostra ciutat plena de vida en els esdeveniments que hem organitzat o quan un associat ens explica que Cerdanyola Comerç i Serveis sap estar al seu costat”,
Per a Olivé, aquests 10 anys no són només un número, són un reflex de tot el que han construït plegats: “Hem consolidat una marca i una manera pròpia de comerç, hem creat espais d’intercanvi d’idees i de projectes, i, sobretot, hem posat en valor la importància del comerç local com a ànima del nostre poble, ja sigui davant la ciutadania, com a nosaltres mateixos i davant l’administració local”.
Per això, la celebració suposa un record del passat, però “també les ganes de continuar mirant cap al futur amb la mateixa il·lusió amb què vam començar”. El president de l’entitat indica que tenen per davant “nous desafiaments, nous projectes i, segurament, moltes noves anècdotes per compartir en els pròxims 10 anys”. A més, recalca que hi ha reptes estructurals que cal abordar “com el relleu generacional del sector, l’elevat preu dels lloguers dels locals comercials que fa que hi hagi una desertització comercial molt greu, el canvi d’hàbits de consum de la població o la mal anomenada digitalització del sector”.
Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, reconeixia el mèrit i l’esforç que suposa l’emprenedoria, de tenir negoci propi i “aixecar la persiana cada dia, passi el que passi”,
Padilla manifesta que “cal mobilitzar recursos i normatives favorables al comerç, que ajudin a la modernització, digitalització i professionalització de l’activitat comercial, per adaptar-la als canvis constants de la ciutat i a les pautes de consum”. També indica que “cal abordar la problemàtica del relleu generacional, l’excés de burocràcia o l’augment generalitzat dels preus, entre d’altres”. Finalment, Padilla apostava per les “aliances público-privades amb el sector”. Padilla animava els comerciants a no defallir davant les adversitats i a comptar amb el consistori perquè “caminar plegats serà la clau de l’èxit comú per a seguir posant en valor el comerç local a la nostra ciutat”.
L’acte també va servir per reconèixer els membres fundadors -Cristina Bustamante, Ramon Estradera, Elisabet García i Jordi Morera- i la figura del dinamitzador-gerent (Joan Sánchez Braut, Ingrid i Eva, Cristina Blanco i Marta González