Cerdanyola defensa la creació d’una comissió entre municipis i Generalitat per protegir la Via Verda
29 de juny de 2006 a les 0:00
La formació d'una Comissió Conjunta entre municipis i Generalitat va ser el principal tema de debat a la reunió celebrada aquesta setmana entre responsables autonòmics i dels Ajuntaments integrats dins del territori de la Via Verda Sant Llorenç-Collserola.
El regidor de Territori de l’Ajuntament de Cerdanyola, Rafael Bellido, va participar el passat dilluns, 26 de juny, a la reunió convocada pel Director General de Medi Natural de la Generalitat, Ramon Luque, amb els regidors d’urbanisme i de medi ambient dels municipis integrats dins de la Via Verda Sant Llorenç del Munt - Collserola.
A més de l’Ajuntament de Cerdanyola a la reunió van assistir representants de Sabadell, Terrassa, Sant Quirze i Sant Cugat, que van ser informats pel responsable del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat dels nous estudis sobre connexions biològiques del Vallès Occidental i Oriental que poden servir de base per fer una proposta d’àmbit d’aquesta Via Verda.
Els municipis presents van mostrar la seva predisposició a formar part d’una comissió conjunta amb la Generalitat per concretar la delimitació, marc de protecció, finançament i forma de gestió d’aquest connector, i van manifestar la importància d’avançar més enllà del camp dels estudis i posar fil a l’agulla a la definició d’aquesta Via Verda.
Els responsables municipal també van estar d’acord en que, tot i que el connector compta amb l’actualitat amb fractures i taps d’ampolla importants, la continuïtat biològica és possible fent inversions en els punts més estrets. En el cas de Cerdanyola, el encreuament de l’autopista AP-7, de la línia dels ferrocarrils catalans i del nucli urbà de Bellaterra, comptarà amb inversions de connectivitat, que, en part, provindran de les càrregues urbanístiques del Pla Parcial de la Plana del Castell (Centre Direccional).
El regidor de Territori, Rafael Bellido va manifestar en la reunió que “cal que la comissió conjunta entre els municipis i la Generalitat comenci a treballar aviat, atès que es porten uns 10 anys reivindicant la preservació d’aquest connector, el que ha motivat en el nostre terme municipal la reformulació en profunditat d’un planejament urbanístic aprovat definitivament”. Pel regidor de Cerdanyola “el fet que l’actual legislatura autonòmica estigui a punt d’esgotar-se no hauria de ser problema perquè la protecció de la Via Verda es faci efectiva en un futur pròxim”, tot recordant que tant l’anterior com el present govern de la Generalitat s’han mostrat d’acord amb aquest objectiu, existint diverses resolucions parlamentàries que es pronuncien a favor.