Cerdanyola llueix de Nadal
5 de desembre de 2023 a les 12:22Una gran festa d’encesa de llums, el primer dia de desembre, ha servit per donar la benvinguda al Nadal 2023. Continuen les activitats previstes en el programa de Nadal a Cerdanyola amb la posada en marxa del Trenet de Nadal que funcionarà matí i tarda amb parada al carrer de Sant Ramon.
Els principals carrers de Cerdanyola ja s’han vestit amb les tradicionals llums de Nadal i la ciutat llueix l’ambient nadalenc. Una gran festa d’encesa de llums, el primer dia de desembre, ha servit per donar la benvinguda al Nadal 2023.
La Golden Beat era l’encarregada d’animar al públic assistent i amenitzar l’acte en el que també es va inaugurar el pessebre de l’Ajuntament, es va realitzar un taller de Pintacares màgic de la Fada Alba i es va repartir xocolata. Com a colofó final de la festa, fent compte enrere, es van encendre les llums de l’arbre i de l’edifici consistorial acompanyats per la Fada Alba.
Enguany s'han posat llums als principals carrers intentant que cada barri tingui algun carrer il·luminat. A les places més transitades s'han instal·lat elements decoratius. També s'han decorat edificis municipals del centre de la ciutat com l'Ajuntament, el pavelló Can Xarau-Paco Arpide, el PEM Guiera, la Biblioteca, el MAC, l'Ateneu i els centres cívics Banús, Serraparera i Fontetes.
El programa de Nadal continuarà avui dimarts amb la posada en marxa del Trenet de Nadal, una bona oportunitat per descobrir la il·luminació de la ciutat durant aquests dies. El Trenet funcionarà per les tardes de 10.30h a 13h i de 17h a 20h i la parada de sortida estarà al carrer de Sant Ramon número 130. Els tiquets per pujar-hi es poden aconseguir gratuïtament comprant en els comerços associats a l’entitat Cerdanyola Comerç i Serveis i als Mercats Municipals.
D’altra banda, durant totes aquestes festes es podrà gaudir del tradicional pessebre que decora l’Ajuntament de la ciutat. Aquest any, com a novetat, ha estat realitzat per la recentment constituïda Associació de Pessebristes de Cerdanyola. El pessebre, a través d’una maqueta feta a escala, reprodueix un escenari fàcilment identificable i molt significatiu per a Cerdanyola, com és el Parc de Collserola. L’ermita de Santa Maria de les Feixes i l’aqüeducte de Can Canaletes són alguns dels elements destacats del pessebre, a més, de l’establia. Marga Picatoste i Maite Montull, dues de les integrants de l’Associació de Pessebristes, expliquen que porten mesos preparant el pessebre en el que no falta detall i tot està realitzat manualment.
Fins ara, era l’Associació de Pessebristes de Ripollet els encarregats de col·laborar amb l’elaboració d’aquest pessebre. Però aquest any s’ha constituït l’associació cerdanyolenca, tal i com assenyalava l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, el qual també refermava la voluntat de l’ajuntament de continuar amb aquesta tradició.
En l’elaboració del pessebre, Maite Montull s’ha encarregat del disseny, la direcció, el muntatge i la maqueta estable i aqüeducte; Marga Picatoste ha estat la responsable del paisatgisme, el muntatge i la realització; Jordi Voltà, Modest Serra i Josep Maria Segura de la maqueta de Santa Maria de les Feixes; Manel Navarro i Francisco Sánchez del muntatge i, finalment, Àngels Font ha dut a terme les tasques administratives. Un equip de treball que afronta aquest nou repte amb molta il·lusió.