Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola no es veu afectada per la pròrroga de restriccions a l’Àrea Metropoli...
Cerdanyola no es veu afectada per la pròrroga de restriccions a l’Àrea Metropolitana per la pandèmia

Cerdanyola no es veu afectada per la pròrroga de restriccions a l’Àrea Metropolitana per la pandèmia

1 de setembre de 2020 a les 15:30

El departament de Salut de la Generalitat ha prorrogat algunes mesures restrictives per la pandèmia als municipis de Barcelona i Lleida més afectats pels brots de coronavirus, i les amplia en relació amb les activitats d’hostaleria i restauració després de limitar al 50% l’aforament d’ocupació de les terrasses -fins ara només hi havia d’haver dos metres de distància entre taula i taula. Cerdanyola no es veu afectada per aquestes mesures.

Dues resolucions publicades avui, 1 de setembre, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) estableixen un nou període de 15 dies a partir d’aquest dimarts de les mesures, sense perjudici de la vigència d’altres d’àmbit territorial superior, com la que es va publicar el dissabte que prohibeix les reunions de més de 10 persones a tot Catalunya.

Aquesta mesura afecta, dins de l’Àrea Metropolitana, els municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

La Generalitat recomana que “la població romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents”. La recomanació és que els ciutadans només surtin de casa per anar a treballar, a centres sanitaris, cuidar persones grans, menors i dependents, desplaçar-se a entitats financeres, accedir a establiments comercials d’alimentació o d’altres amb cita prèvia, mantenir trobades i fer activitats culturals i d’oci amb el seu grup de convivència habitual o renovacions de permisos i documentació oficial, entre altres desplaçaments. La realització de mudances, l’atenció a horts familiars o la celebració d’exàmens o proves oficials inajornables també entren dins d’aquestes excepcions.

Les resolucions també remarquen adoptar mesures d’higiene i protecció als centres de treball, potenciar l’ús del teletreball quan sigui possible, respectar la distància física interpersonal als comerços, limitar al 33% els actes religiosos i en les reunions socials de fins a 10 persones no consumir aliments ni begudes. Als centres de treball es recomana posar a disposició dels empleats aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida autoritzats, per a la neteja de mans

Hostaleria

Respecte als establiments d’hostaleria i restauració, la resolució indica que el consum s’ha de fer sempre a la taula, a l’interior l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat amb distància d’1,5 metres entre taules amb un màxim de 10 persones per a cada una i l’horari de tancament es fixa a la una de la matinada. A les terrasses la distància entre taules augmenta a 2 metres entre taules o grups de taules. En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.

Mesures prorrogades a AMB

Galeria d'imatges