Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola Ràdio emet dos programes especials amb participants del projecte 'Exp...
Cerdanyola Ràdio emet dos programes especials amb participants del projecte 'Explorer, joves amb solucions'

Cerdanyola Ràdio emet dos programes especials amb participants del projecte 'Explorer, joves amb solucions'

14 de maig de 2021 a les 10:19

Cerdanyola Ràdio (105,3 FM) emet dos programes especials per conèixer una representació dels 25 joves que han participat en l’edició de 2021 del programa Explorer de foment de l’emprenedoria la cloenda del qual s'ha fet aquesta setmana. Dilluns, 17 de maig, després de l’informatiu “Temps de Notícies”, a les 10,15h, s’emetrà el primer i dimarts, 18 de maig, a la mateixa hora, el segon.

Aquesta setmana s’ha fet l’acte de cloenda del programa Explorer amb la presentació de 16 projectes de joves emprenedors. Durant 12 setmanes, 25 joves d’entre 18 i 31 anys s’han format en emprenedoria. El programa Explorer ‘Joves amb solucions’ l’organitzen els Ajuntaments de Cerdanyola i de Sant Cugat juntament amb el Parc de Recerca UAB.

L'Ajuntament de Cerdanyola, l'Ajuntament de Sant Cugat i el Parc de Recerca UAB han organitzat plegats una nova edició del programa Explorer ‘Joves amb solucions’, una iniciativa d'impuls al talent jove promoguda pel Banc Santander a través de Santander Universitats i del Centre Internacional Santander Emprendimiento i amb suport de la Diputació de Barcelona.

El Programa va dirigit a joves d'entre 18 i 31 anys que, durant 12 setmanes, han desenvolupat habilitats emprenedores com el lideratge, el treball en equip i la comunicació. L’Explorer els ofereix les eines necessàries perquè siguin capaços de desenvolupar una idea de negoci sòlida i viable que ara, al final del programa, presenten davant d’un jurat expert en valorització d’idees que escull les millors.

Tres premis als millors projectes

Després de la presentació dels 16 projectes d’emprenedoria davant del jurat, que va tenir lloc el passat dia 5 de maig, el tribunal va escollir les tres idees que creuen que són les més innovadores i, alhora, viables com a models de negoci.

Dilluns passat es va atorgar al projecte AburguesA el primer premi. AburgesA és el nom d’una nova carn vegetariana, que es produiria en empreses càrniques catalanes utilitzant la biotecnologia. D’aquesta manera, s’aconseguiria un producte amb un gust i una textura molt similars a la carn, baix en calories i amb un procés de fabricació que tindria en compte el benestar animal i la reducció d’emissions de CO2. Segons Gerard Sala, el responsable del projecte, “amb AburguesA les empreses càrniques entrarien al mercat vegetarià i nosaltres produiríem un menjar saborós, saludable i sostenible”.

AburguesA, com a guanyador d’aquesta edició de l’Explorer, pot escollir entre dos premis. Pot fer un programa virtual, de tres setmanes, de l’European Innovation Academy aquest mes de juliol i seguir desenvolupant el seu projecte amb mentors de Silicon Valley o bé gaudir d’una experiència intensiva d'immersió i formació per mitjà d'un viatge d'una setmana a Oporto, l'estiu de 2022.  

El segon premi va ser per a La llavor, liderat per Mariona Montserrat, que ha inventat un producte: els contes plantables. Aquests contes es poden llegir i, al ser produïts amb material biodegradable i llavors, després es poden plantar. L’Ajuntament de Cerdanyola ha obsequiat la guanyadora amb una tablet. 

El tercer premi, que consisteix en una estada de sis mesos en un espai de coworking de l’Ajuntament de Sant Cugat, ha recaigut en CLOVI, una plataforma de lloguer de roba de nadons. Segons les seves creadores, Victòria Guirao i Claudia Torner, "els clients paguen una quota mensual i tenen accés a un armari de roba infinit, és a dir, les famílies poden llogar la roba quan la necessitin, la qual cosa redueix les seves despeses i també contribueix a reduir l’impacte del sector tèxtil sobre el planeta".

Una edició híbrida i enfocada als ODS de les Nacions Unides

Les novetats d’aquesta edició han estat, d’una banda, el format híbrid, s'ha combinat la formació, recursos i xerrades en línia amb els esdeveniments presencials. D'altra banda, s'ha volgut que els projectes d'emprenedoria estiguessin alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, que pretenen resoldre reptes mundials com la igualtat de gènere, la fi de la pobresa, l'acció pel clima, la producció i consum responsables, entre d’altres.

Entrevistes:

-Gerard Sala, AburguesA 

-Mariona Montserrat, La llavor

-Victòria Guirao, Clovi

Galeria d'imatges