Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola rebrà 65.000 euros per a la millora de les escoles públiques
Cerdanyola rebrà 65.000 euros per a la millora de les escoles públiques

Cerdanyola rebrà 65.000 euros per a la millora de les escoles públiques

26 de març de 2021 a les 8:43

L’Ajuntament de Cerdanyola rebrà un total de 65.384 euros del Pla de xoc d’equipaments responsables 2030 de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de millorar els centres educatius públics de la província de Barcelona per impulsar mesures d’eficiència energètica i fomentar la seva relació amb l’entorn i el seu ús públic

Aquesta pla està dotat amb 6.260.000, dels quals la Diputació de Barcelona destina a la comarca del Vallès Occidental 1.254.258 euros. Es beneficiaran d’aquest programa un total de 23 municipis i ens locals de la comarca. Les localitats amb més població rebran una quantitat més gran: Sabadell 301.907 euros; Terrassa, 300.414;  Rubí 117.383 euros i Sant Cugat, 84.360. La distribució d'aquests ajuts es pot consultar aquí.

El pla compta amb dues línies d'actuació i els destinataris poden distribuir lliurement la dotació econòmica atorgada per a la digitalització i sostenibilitat dels equipaments educatius, i per projectes per a la millora dels usos socials dels espais.

Des de la Diputació consideren que el parc d’escoles “està envellit i els aspectes de manteniment són una de les majors fonts de queixa de les famílies dels municipis pel seu estat de conservació, així com per la poca eficiència” de les seves instal·lacions. En aquest sentit, afegeixen a la corporació provincial, “són necessàries inversions en clau de digitalització, eficiència energètica i actualització que permetin un millor ús dels espais, i una millor adaptació a l’activitat principal resolent dèficits històrics en els equipaments”. Una altra vessant d’aquestes ajudes vol servir per donar suport a les “necessitats actuals de processos d’aprenentatge més complexos, com és el règim de semipresencialitat”.

El Pla de xoc també té entre els seus objectius aconseguir obrir i connectar els espais educatius a la col·laboració amb l’entorn i dotar-los de funcionalitat com espai públic, de forma que reverteixin en un millora en la igualtat, la cohesió social i l’aprofitament per part de la ciutadania.

Per a la Diputació, millorar els equipaments educatius, “en tant que espais públics relacionals amb la ciutadania”, és una oportunitat per als ajuntaments i ens locals per impulsar polítiques públiques transformadores i vertebradores de canvi ecològic i social, com són “la lluita contra el canvi climàtic, mitjançant mesures d’eficiència energètica, o bé el foment d’una ciutadania amb majors capacitats per fer front a la desigualtat” a partir de l’atenció als col·lectius més vulnerables.

....................................................................

Fotografia Pixabay Klimkin