Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Cerdanyola reconeix el talent emprenedor de l'alumnat de Secundària i Batxillera...
Cerdanyola reconeix el talent emprenedor de l'alumnat de Secundària i Batxillerat

Cerdanyola reconeix el talent emprenedor de l'alumnat de Secundària i Batxillerat

23 de juny de 2016 a les 13:22

Ca n'Ortadó acollia ahir el lliurament de diplomes de la VIII edició del Concurs d'Idees Empresarials Innovadores Can Serraperera, organitzat per l'Ajuntament de Cerdanyola.

Audios

23-06-2016 Carles Escolà

23-06-2016 Marc Costa

23-06-2016 Xavier Garriga

Un parc d'atraccions virtuals, una empresa que vol fer desaparèixer la marginació amb un espai d'oci accessible, un cubell d'escombraries amb dispensadors de bosses i un bastó per a persones cegues amb un navegador GPS, són els quatre projectes premiats a la VIII edició del Concurs d’Idees Empresarials Innovadores per a Joves Can Serraperera, organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola.

El concurs ha comptat amb 60 treballs de 3r i 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat d’Economia de quatre centres educatius de la ciutat: Banús, Gorgs, Forat del Vent i Escola Montserrat.

Els participants van rebre un diploma per prendre part de la iniciativa, però només quatre van ser premiats, aconseguint una tablet pels segons premis i un ordinador portàtil per als primers.

Els premiats

Així, el primer premi de 3r i 4t d’ESO va ser per al projecte titulat Vision Planet realitzat per Roger Mogas i Marta Laguna, de l’institut Gorgs. El projecte consisteix en un parc d'atraccions virtuals que busca apropar a les persones les noves tecnologies i despertar la curiositat cap al nou món de realitat virtual.

El primer premi de 1r de Batxillerat d’Economia se’l va emportar el projecte titulat Equality Park, de Carmen Mellado, Alejandro Sallán i Marta Aguilar, alumnes de l’institut Gorgs. El projecte és un espai d'oci accessible i completament equipat perquè els nens i nenes amb discapacitats o sense, puguin gaudir junts d'instal·lacions com tobogans, gronxadors, tirolines i altres jocs.

El segon premi de 3r i 4t d’ESO va ser pel projecte titulat Pabolsa, realitzat per Noel Caravaca i Jonathan Alexander Puma, de l'institut Banús.  Es tracta d'un cubell d'escombraries amb dispenssador de bosses, on l'extracció i el sistema de recàrrega s'assembla a una caixa de mocadors de paper, estalviant així el temps de canviar la bossa.

El segon premi de 1r de Batxillerat d’Economia se’l va endur el projecte Gosafe de les  alumnes Anna Beltrán i Giovanna Vega, de l’institut Gorgs. El projecte consisteix en un bastó per a persones cegues amb un navegador GPS amb el mapa de la ciutat incorporat, el qual va donant informació a la persona mitjançant un auricular.

El jurat també va atorgar diferents mencions per els treballs: Read&Play, de Maria Barrios, Laia Oliete i Xènia Valero, del Col·legi Montserrat; Sisubebaja.Dis, d'Anna Collado i Olga Ruiz, de l'institut Banús i Baby Run, de Mònica Martínez, Anna Badia i Laura Serrano, de l'institut Gorgs.

Tria difícil

A l’acte assistien l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà; el membre de l’Associació Cerdanyola Empresarial; Xavier Garriga, el  regidor de Treball i Promoció Econòmica, Marc Costa i l'empresària, Yolanda De la Hera Ortega.

Marc Costa confessa que pel jurat ha estat molt difícil la tria dels treballs guanyadors per la quantitat d'idees innovadores. Costa, qui recorda que el programa va començar l'any 2006, comenta que quan som petits ningú diu que de gran vol ser empresari i posar en marxa un negoci propi i per això destaca la importància d'aquest concurs.

El regidor ressalta que una empresa comença amb la idea d'una persona i que després pot buscar associar-se amb més persones per crear coses noves que siguin diferents o per afegir noves prestacions i posar-les en pràctica. A més, recalca que, en aquesta edició dels premis, han vist idees "superespecials i amb molt d'enginy".

Xavier Garriga indica que parlar d'emprenedoria vol dir "afrontar incerteses, acceptar i assumir riscos". Segons remarca, "no podem enganyar als nostres joves", han de saber que "aconseguir una feina per a tota la vida, s'ha acabat", per això, "cal  preparar-se bé, tant en aptituds (formació) com en actituds (valors), tenir capacitat per reciclar-se, fer front a les dificultats i estar a l'aguait per detectar noves oportunitats.

Per a Garriga, ser un bon empresari significa estar compromès amb la societat, respectar el medi natural, fomentar la creació de llocs de treball de qualitat i valorar i respectar el talent dels treballadors i col·laboradors.

Després del lliurament de diplomes als participants i als guanyadors, l’alcalde, Carles Escolà, va cloure l’acte felicitant l'alumnat i els centres educatius participants i encoratjant-los per continuar endavant amb el seu talent innovador ja que gràcies "al treball i l'esforç es poden canviar les coses i fer possible les vostres idees".

El lliurament dels premis, que es va fer als jardins de ca n’Ortadó, forma part del Programa de Foment de la Cultura Emprenedora adreçat als instituts d’ensenyament secundari del municipi. Els principals objectius són donar a conèixer la creació d’empresa als estudiants. També vol detectar i dinamitzar el potencial emprenedor dels joves de la ciutat per impulsar la creació d’empresa a mig i llarg termini.