Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple de Cerdanyola aprova una Taula de participació intercultural
El Ple de Cerdanyola aprova una Taula de participació intercultural

El Ple de Cerdanyola aprova una Taula de participació intercultural

22 de desembre de 2021 a les 10:59

La creació d’una Taula de convivència, participació i solidaritat intercultural s’aprovava ahir a l’apartat de mocions del Ple municipal en què no es donava suport a “la condemna a l’assetjament” a la família de Canet de Mar per la controvèrsia de la llengua una escola d’aquesta població.

ERC presentava una moció per impulsar la creació d'una taula de convivència, participació i solidaritat intercultural que funcioni com un òrgan de participació de la ciutadania en la "governança pública de Cerdanyola". La regidora d’Esquerra Montse Nieto defensava la moció, aprovada amb l'única abstenció del govern, que destaca que aquesta taula haurà d’estar integrada per diferents persones de les diverses cultures presents a la comunitat i servir per identificar necessitats que queden invisibilitzades. Nieto recordava que dissabte, 18 de desembre, va ser el Dia internacional de les Persones Migrades.

No es va aprovar en canvi la moció de Cs i PP de condemna per "l'assetjament sofert per la família de Canet de Mar arran de sol·licitar un 25% de l'educació pública en castellà per al seu fill de 5 anys, en compliment de les recents resolucions judicials". Pau Ortolà, regidor de Cs, insistia en què la moció volia estar al marge d ela controvèrsia sobre la llengua catalana o el model de la immersió lingüística i pretenia, d’una banda, manifestar el compromís municipal amb el compliment de les resolucions judicials i, d’altra banda, condemnar l’assetjament a la família de Canet, “inclòs el nen”.

Des dels grups que van votar encontra, Albert Turon, d’Esquerra, criticava els grups ponents de la moció perquè “venen aquí a recollir el fruit de la mentida” sobre el català i la immersió lingüística. Laura Benseny, de Guanyem, assegura que Cs ha estat “anys trencant el consens de país amb la seva política lingüística” i són els responsables de l’incendi en aquest tema quan cal insistir que el català és llengua d’acollida i la immersió és cohesió. Pilar Adell, d’ECP, denuncia que “el marc mental que se’ns vol imposar és el de calar foc a la convivència utilitzant la llengua ja que hi ha piròmans que volen dinamitar el projecte lingüístic del país”, tot insistint que és intolerable assenyalar cap família i també “calar foc a la convivència”. Joan Sánchez, de Junts, condemna tot els assenyalaments, violència i les persecucions però subratlla que els tribunals no han de modificar lleis que han demostrat eficàcia i són consensuades, un consens que, assegura, Ciutadans va néixer per trencar.

....................................................................................................................................................